Matchrapport: VIK utslagna av HV71
Publicerad: 2022-04-02
Matchrapport
VIK förlorade gårdagens match mot HV71 i Jönköping. Det innebär att VIK är utslagna ur säsongens slutspel. Ännu en fin säsong i HockeyAllsvenskan summeras. HV71 vann slutligen matchen med 5-1 efter att haft kraftigt spelövertag över 60 minuter.

En första period som gick till hemmalagets favör. Man tog också tidigt ledningen med 1-0. VIK fick en fin möjlighet att kvittera kort senare då hem HV-spelare visats ut. Dessvärre utan framgång och i mittendelen utökade hemmalaget ledningen till 2-0. En resultat som skulle stå sig perioden ut i en bitvis grinig period i Jönköping.

VIK hoppades på en andra period likt den senaste matchen i Plivit Arena då man vann perioden med 4-0. Så blev inte fallet. Efter nästan åtta spelade minuter så utökade HV71 till 3-0 i numerärt överläge. HV fortsatte trumma på och ägde allting på isen. Kort senare kom också 4-0 i samma spelform. Det slutade inte där utan även 5-0 kom innan perioden var över.

Den sista perioden blev en försiktig tillställning. VIK lyckades reducera till 5-1 innan slutsignalen gick genom Danny Kristo.