Pierre Gustavsson förlänger med VIK

19 mars 2017 15:37

Under söndagen meddelade sportchef Tomas Lind att Västerviks IK och fansens favorit forwarden Pierre Gustavsson kommit överens om en förlängning över ett år.


Pierre "PG" Gustavsson kom till Västervik 2013-14 från Vimmerby HC där han spelat tre säsonger sedan han lånats ut från moderklubben IK Oskarshamn som junior.

Efter fyra säsonger i Västerviks IK har den smarte, kvicke och konditionsstarke centerforwarden vuxit fram till en stor favorit bland VIK:s fans, vilket inte minst manifesterades med att PG röstades fram som årets lirare i supporterklubben Rödblåa Fans för säsongen 2016-17.

Sportchef Tomas Lind är väldigt förtjust i sin center och det är inte svårt att förstå varför.

- Det är lika mycket spelaren Pierre Gustavsson som människan som vi är glada att ha kvar ett år till, säger Tomas och fortsätter:
- En mer lojal kille kan du inte hitta i hela HockeyAllsvenskan, dessutom extremt seriös med sin träning. När han gick in och försäsongstränade i ett annat lag som genomförde fystester hade Pierre bästa värdena av alla som testades. Jag är väldigt glad att vi kunnat komma överens om en fortsättning över nästa säsong i HockeyAllsvenskan, säger Tomas Lind avslutande.

En intervju med PG dyker upp här på vikhockey.se inom kort!