J20: Västerviks IK - Kungälvs IK 4-3
Publicerad: 2019-02-18
J20
Västerviks IK J20 visade på hög arbetsmoral när man vann hemma i lördagens match mot serieledarna i Juniorettan Kungälvs IK med 4-3. Därmed tog VIK J20 tre viktiga poäng i slutskedet av jakten på en kvalplats till J20 Elit.

Första perioden

Matchen börjar i ett högt tempo. Båda lagen har någon halvchans. Efter fem minuter får vi numerärt överläge som blir till 5-3 i en och en halv minut.

Lagom när Kungälv får in sin första utvisade så tar vi ledningen med 1-0 genom Gabriel Ringdahl, assisterad av nygamle spelaren Calle Andrae.

17 sekunder senare gör vi 2-0 efter en bra spelvändning. Målet gjordes av Joakim Strandljung på assist av Filip Windahl och Olle Hanson. Efter det tappar vi initiativet och Kungälv reducerar till 2-1 i boxplay, tid 12:07.

Minuten senare får vi inte bort returen och 2-2 är ett faktum.

Andra perioden

Inför andra trycker vi på att göra det enklare från egen zon.

1:24 in i perioden jobbar vi fast pucken och Arvid Fagerström gör 3-2, assisterad av Calle Andrae och Calle Jacobsson.

Bara 14 sekunder senare slarvar vi och Kungälv kvitterar till 3-3.

Efter fem minuter får vi boxplay som vi reder ut bra.

Vi har några heta chanser men får inte utdelning. Har fem mot tre-spel, men där går det lite för långsamt även om vi har något bra läge.

Tredje perioden

Kungälv har ett ribbskott direkt i inledningen. Efter cirka tre minuter.

Efter fem minuter har vi powerplay, men det vill sig inte riktigt idag.

Efter utvisningarna tar vi ändå tag i taktpinnen. Vi har ett friläge utan att få utdelning.

Känns som vi jobbar hårdast för ett segermål och i sista minuten får vi ny chans i powerplay och denna gång så lyckas vi avgöra. Målskytt Daniel Öhlund, assisterad av Hampus Sjöblad och David Andersson.

Analys

Vi tar en tidig 2-0 ledning som vi tyvärr släpper upp till 2-2 lite för enkelt. Vi ställer till det lite i första perioden när vi krånglar med utspelen.

Vi rättar dock till det i andra och spelar lite enklare när vi behöver.

I sista visar vi hög arbetsmoral och jobbar hårt för varandra och till sist får vi in segerpucken och 3 viktiga poäng in på kontot inför avslutningen av Juniorettan.

De tre översta laget i tabellen får kvala till J20 Elit och med bara tre omgångar kvar har Västervik samma poäng som tabelltrean Bäcken HC.

Nästa match spelas redan på tisdag kväll borta mot Värnamo. Nästa hemmamatch, som också är VIK:s sista hemmamatch i Juniorettan, spelas mot Helsingborg torsdag 28 februari klockan 19. Kom och stötta VIK:s J20-killar!