Matchrapport: VIK förlorade semifinal 4 - Timrå leder nu med 3-1 i matcher
Publicerad: 2021-04-10
Förlust mot Timrå med 2-3 efter förlängning. 8,28 in i period fyra avgör Albin Lundin. VIK gör en bra insats och med lite flyt hade man kunna vunnit denna match. Nu får vi ta nya tag i morgon söndag uppe i Timrå och försöka reducera.

Matchen började i ett högt tempo där bortalaget skapade mest chanser. VIK hade svårt att komma till avslut. Men det skulle vara VIK som gör första målet. Efter slarv i försvaret kan Tim Wahlgren sno åt sig pucken och passa fram till Ryan Gropp som får till ett avslut där sedan Victor Öhman kan slå in returen efter 11:32. Det blev dock videobedömning innan målet godkändes då det såg misstänkt ut att en klubba var i ansiktet på målvakten. Detta var VIK:s första skott på mål. {!E}

VIK ska sedan efter 13:00 minuter få spela powerplay sedan Sebastian Hartmann slagit en klubba i skrevet på Oscar Pettersson. Borde varit matchstraff precis som Connor Jones åkte på i match ett men domarna bedömde det som en slashing och två minuter. {!F}

Även det andra målet är det Västervik som gör. Efter 18:53 utökar VIK ledningen till 2-0 och det är Kellen Jones som bryter in framför mål och snyggt skjuter upp pucken i första krysset bakom en chanslös Jacob Johansson. VIK:s tredje skott på mål i matchen! Timrå vinner skotten med 3-14.

Timrå lite bättre i första perioden men VIK lyfter upp spelet lite efter 1-0.

I andra perioden är det lite hafsigt spel från båda lagen. En jämn kamp men i andra är det Timrå som gör målen. Efter ett lite slarvigt byte så kommer Timråspelarna i ett två mot noll läge där Jens Lööke passar över till Albin Lundin som får öppet mål, tid 8,24. Marmenlind chanslös.

Med fem minuter kvar av andra kvitterar Timrå. Efter ett bra skott från blå som Marmenlind räddar vet han inte riktigt var pucken tar vägen men den hamnar hos Albin Lundin som återigen får öppet mål och gör inget misstag. Skotten 6-13 i andra.

Tredje perioden slutar 0-0. Det skapas dock chanser åt båda håll men målvakterna håller tätt. Med två minuter kvar tvingas Michael Kapla dra på sig en utvisning efter en tilltrasslad situation framför Marmenlind. VIK-försvaret lyckas hålla undan.

Matchen till förlängning och där är det nära att Ryan Gropp blir matchhjälte när han maskerat skjuter mot mål men där Jacon Johansson kan rädda med stöten på klubbhandsken. VIK stressar sedan Timrå så pass att man skjuter ut pucken utanför banan och VIK får spela powerplay. Ett bra PP-spel men tyvärr inget mål.

8,28 in i förlängningen gör Albin Lundin sitt och Timrås tredje mål i matchen och avgör. Detta efter en tekning i VIK:s försvarszon pga en icing som VIK-tränarna menade inte skulle varit en icing. Hursom helst så blir det ny match i morgon söndag i Timrå men det är en tuff uppgift VIK har nu. Timrå leder med 3-1 i matcher och har nu matchboll. Vinst då för TIK så får VIK ta semester. Men Västerviks IK ger sig inte så lätt utan man kommer köra hela vägen enda in i kaklet!