Spelarnytt: Alexander Anderberg, 23-årig ny back i Västerviks IK

19 april 2020 20:26
Spelarnytt

Under söndagen blev det klart att Västerviks IK värvat 23-årige storväxte och högerskjutande backen Alexander Anderberg, senast i Almtuna i HockeyAllsvenskan. Han blir därmed säsongens femte nyförvärv in i truppen.


Alexander Anderberg är en 187 cm lång och 96 kg tung högerfattad 23-årig back som trots sin låga ålder har spelat hockey på allsvensk nivå under mer än tre säsonger i Vita Hästen, BIK Karlskoga och Almtuna, samt även hunnit med inhopp i Örebros SHL-lag som 19-åring och två säsonger i HockeyEttan i Huddinge och Mariestad.

Det är en värmländsk hockeykrigare som tar plats i VIK:s a-lag nästa säsong, Alexander Anderberg har Kils AIK som moderklubb, ungdomshockeybakgrund i Färjestads u-sektion, samt juniorspel i både Mora IK:s och Örebro HK:s organisationer.

Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson säger så här om Alexander Anderberg:

- Alexander är en storväxt back som kom upp tidigt i seniorhockeyn. Karriären har sen dess varit lite krokig, men han är en spännande back med stor talang som vi hoppas kan få en tydligt utveckling hos oss.

- Hans styrkor har under yngre år främst varit hans offensiva del i spelet och där skottet stuckit ut, men under de senaste åren har han utvecklat sin defensiv och det har gjort honom användbar i flera spelsituationer. Det är en spelare med god utvecklingspotential och vi är glada att han tillhör Västerviks IK nästa säsong.

Kontrakterade spelare för säsongen 2020-21

21 Victor Öhman, forward, 27 år

70 Jacob Bjerselius, center, 21 år

90 Samuel Ward, målvakt, 25 år

Daniel Marmenlind, målvakt, 22 år (ny)

Fabian Ilestedt, forward, 24 år (ny)

Anton Blomberg, forward, 24 år (ny)

Saku Kinnunen, back, 25 år (SF) (ny)

Alexander Anderberg, back, 23 år (ny)

Kontrakterad ledare för säsongen 2020-21 (samt 2021-22 och 2022-23):

Mattias Karlin, huvudtränare

Alexander Anderbergs spelarprofil på Eliteprospects