Matchrapport: Sur förlust mot Leksand borta
Publicerad: 2019-01-16
Sur förlust mot Leksand borta på onsdagskvällen med 3-2 då man hade 2-2 med endast 20 sekunder kvar av tredje perioden. Bara att ta nya tag på lördag!

Sammanfattning

Period ett

Första perioden innehöll inget vidare spel från nåt av lagen. Första riktiga målchansen kom efter tre och en halv minut och det var VIK som skapade den. Efter 5:48 tar Leksand ledningen med ett skott från blå förbi en skymd Emil Kruse.

Efter målet tog Leksand över lite av spelet men VIK arbetade sig in i matchen igen och resten av perioden var ganska jämn. Varsin utvisning drog lagen på sig. VIK:s utvisning med ca 30 sekunder kvar.

Skotten slutade 6-9.

Period två

VIK höll undan i det numerära underläget man hade första 1:5 minuten i andra.

Mycket slarv i passningsspelet från båda lagen men Leksand är lite bättre.

Nästa utvisning i matchen drabbar VIK efter 10:57. Ett bra läge för hemmalaget i PP och Leksand fortsätter spela bra efter utvisningen.

Sedan får VIK till ett bra tryck mot Leksands mål vilket tillslut resulterar i mål och det är Tim Wahlgren, som gör sitt första mål för VIK.

Leksand tar ledningen med ca en minut kvar andra när David Rundqvist blir ren med Kruse, som inte gör något misstag.

Skotten slutade 12-7.

Period tre

Bra start av VIK första minuterna och efter 2:46 får VIK chansen att kvittera när Leksand drar på sig en utvisning. Ingen kvittering men VIK skapade ett par bra lägen. {!C}

VIK spelar klart mycket bättre i uppstarten av tredje men efter 6:26 drar Kim Johansson på sig en utvisning. Istället för baklängesmål kom kvitteringen, när Jens Holmström snodde pucken vid egen blålinje och fri med Axel Brage enkelt sätter 2-2 i numerärt underläge.

Leksand tar äver matchen mer och mer efter power breaket och gick för ett vinstmål i slutet medan VIK försvarade sig mest för att klara minst en poäng.

Tyvärr lyckades Leksand få in en puck till efter att pucken hamnat på Kruses benskydd efter ett skott från back, där leksandsspelare är först framme och kan trycka in pucken i mål.

VIK tar direkt time out och plockar målvakten och det är riktigt nära en kvittering precis i slutet men Brage i målet lyckades lite turligt styra pucken utanför målet.

Skotten slutade 8-7. {!E}

Analys

Tung förlust att få när man har 2-2 med 20 sekunder kvar av tredje. Tycker nog ändå att Leksand vinner rättvist, fast det inte är någon höjdarinsats från något av lagen. VIK:s två första perioder är mindre bra och den tredje är ändå helt OK. {!D}

Bortamatch på lördag mot Karlskrona HK med matchstart 15:15.