J18: Västerviks IK - Skövde IK 7-4
Publicerad: 2019-09-29
J18 Matchrapport
Västervik J18 tar en ny seger i dag efter vinst med 7-4 mot Skövde IK. Det var tredje raka segern och där med serieledning före just Skövde. Målen gjordes av Olle Hansson (2), Alfons Åhman (2), Filip Windahl, Liam Tampöld och William Bengtsson.

Vi pratar inför matchen att vi måste vara noga med försvarspelet, jobba klart situationerna. Backarna ska vara snabba till puck och att ytterforwards inte ska sjunka för djupt ner i egen zon, bland annat.

Första perioden

Vi gör en helt okej första period som vi vinner med 2-1. Olle gör båda målen, varav ett på straff som han jobbar fram själv.

Andra perioden

Andra perioden, som är vår klart sämsta i matchen, förlorar vi med 2-3. Vi slarvar alldeles för mycket och vi tappar gång på gång Skövdes spelare i slottet.

Tredje perioden

Inför tredje gör vi om lite i formationerna och det får bra effekt. Vi vinner sista perioden med 3-0 och det är starkt att kugga i som vi gör i tredje och få med oss 3 poäng.

Sammanfattning

Vi gör två bra perioder och en lite sämre. En godkänd insats av samtliga, där första formationen sticker ut lite extra med Windahl, Olle och Kopp som visar vägen idag. "Tampa" gör en riktigt bra match från sin backplats. "Törna" gör en stabil match i målet.

Om en vecka är det Dalen hemma, då går vi för fjärde raka vinsten.