Målvakt in på lån från Philadelphia Flyers

5 oktober 2020 16:35
Kontrakt

VIK tar in ett målvaktslån på grund av skadan på Zackarias Skog från NHL-laget Philadelphia Flyers. Det är tidigare brynäsmålvakten Felix Sandström som ska förstärka VIK Hockey, som också har representerat Oskarshamn och HV71 tidigare i karriären. Kommer en intervju med Felix under kvällen!


Målvaktslån från Philadelphia till Västervik då Västerviks målvakt Zackarias Skog dras med en skada, vilket gör att Västerviks IK lånar Felix Sandström från Philadelphia Flyers organisation.

23-årige Sandström är trots sin relativt unga ålder välmeriterad. Felix Sandström, 23, är från Gävle och spenderade sin juniortid i Brynäs, där han bland annat vann två J18-SM-guld och utsågs till bäste målvakt i junior-VM.

Redan som 17-åring SHL-debuterade han och säsongen efter var han ordinarie i Brynäs A-lag. Han blev Brynäs trogen till 2017, när han spelade i både IK Oskarshamn i HockeyAllsvenskan och HV71 i SHL.

I HV spelade han även säsongen efter, innan det var dags att åka över till Nordamerika där det mestadels blev spel med Reading Royals i ECHL, som är ett av Philadelphia Flyers farmarlag. Sandström draftades av Philadelphia 2015 som 70 spelare totalt.

Västerviks målvaktscoach Gabriel Remelin:

"Felix är en ung målvakt som har varit med några år på seniornivå och han kommer med rutin från SHL och spel hela vägen igenom juniorlandslagen. Felix som målvakt är en välskolad målvakt med bra storlek och ett bra spelsinne."

Emil Georgsson om läget:

"Zacke har en oklar skada som vi inte riktigt vet hur lång tid den tar att rehabilitera. När nu Felix kommer in så har vi två seniormålvakter redo för spel under en hektisk period av matcher från mitten av oktober, vilket ger Zacke lugn och ro att få bukt med sin skada. Förhoppningsvis så är han snart tillbaka och kan få bästa möjliga väg tillbaka till spel.”

Vi i Västerviks IK sänder ett stort tack till Slottsholmen hotell & restaurang AB som varit med och gjort denna värvning möjlig. Leif Karlsson COO på Slottsholmen förklarar varför man valt att hjälpa oss med denna värvning:

"Vi på Slottsholmen är stolta över att få vara del i en unik möjlighet att få tillgång till en duktig hockeyspelare till Västerviks IK. Vidare är vi hedrade att bli tillfrågade och vi hoppas vi kan uppfylla behovet man behöver av oss. Slottsholmens inställning är att vara en aktiv aktör för att utveckla Västervik på alla plan och för alla. Vi vill skapa mötesplatser och vara tillgängliga för alla.

Vi vet också att tillsammans så når man dit man vill med ett gott och bra samarbete. Slottsholmen önskar att alla företag, föreningar och attraktionen för staden i allmänhet skall utvecklas. Det tjänar vi alla på oavsett verksamhet.

Vi på Slottsholmen vill ta vårt ansvar och vara behjälplig med våra resurser. Detta passar mycket väl in i vår policy och därför vi är mycket exalterade över att få vara med. När vi fick frågan fanns aldrig någon tvekan! Med denna satsning önskar vi Västerviks IK en bra start på säsongen 20/21 för att nå sina uppsatta mål. Vi hoppas intresset och attraktionen för laget ökar och vi tycker framför allt att det är roligt för ungdomar att på nära håll se denna typ av spelare.

STORT lycka till önskar vi på Slottsholmen med familjen Ulvaeus i spetsen, via Leif Karlsson COO Slottsholmen hotell & restaurang AB."

Felix Sandström på Elite Prospects