Spelarnytt: Målvakten Adam Ohre och backen Edwin Johansson till VIK

15 februari 2019 23:45
Spelarnytt

Västerviks IK agerade för att förstärka truppen precis före transferfönstret stängde på fredagskvällen och värvade både rutinerade men 24-år unge målvakten Adam Ohre och 20-årige backen Edwin Johansson från HC Dalen i Hockeyettan.


Adam Ohre, 24, har Kovland som moderklubb men större delen av sin hockeyfostran i Timrå IK. Där spelade Adam både ungdoms- och juniorhockey och fick även testa spel i a-laget – då i HockeyAllsvenskan – under tre olika säsonger.

- I och med att Isak Ragnevad är skadad och borta 10-14 dagar var vi tvungna att ta in en till målvakt. Adam har allsvensk rutin från säsonger med Timrå IK och blir ett bra komplement till Emil Kruse och Isak, säger Emil Georgsson, Västerviks IK:s sportchef.

Edwin Johansson, 20, har HV71 som moderklubb och har gått igenom klubbens utbildning och hockeygymnasium ända fram till förra säsongen då han också fick prova vingarna i klubbens a-lag i SHL som sistaårsjunior.

- Edwin är en back vi kollade på till denna säsong och fått bra vitsord om. Han är stor, stark och rejäl och har gjort en bra säsong i Dalen i år. Han har även provat spel i SHL med HV71 ifjol. Edwin kommer att bredda vår backsida i slutet av denna säsong, säger Emil Georgsson.

Georgsson säger också avslutande:

- Vi är tacksamma mot både HC Dalen och Kumla HC som givit bra bemötande gällande dessa sista övergångar.

Både Adam Ohre och Edwin Johansson ansluter till Västerviks IK under lördagen och beräknas vara tillgängliga för spel under lördagens bortaderby mot IK Oskarshamn på lördagskvällen.

Adam Ohres spelarprofil på Eliteprospects

Edwin Johanssons spelarprofil på Eliteprospects