Matchrapport: Vinst mot Tingsryd med 2-1 efter förlängning
Publicerad: 2019-02-22
VIK vann kvällens match hemma mot Tingsryd med 2-1 efter förlängning. Kontraktet är därmed säkrat eftersom Almtuna förlorade på bortaplan mot Oskarshamn och kan inte gå förbi VIK. Segermålet kom med 42 sekunder kvar av förlängningen genom Alexander Lindqvist-Hansen. I och med vinsten gick man upp på slutspelsplats igen, men med en match mer spelad än Södertälje.

Sammanfattning

Period ett

VIK tog tag i matchen direkt i uppstarten och hade ett mycket bra spel första 4-5 minuterna. Men det skapades inte så mycket chanser. Istället jämnade gästerna ut spelet.

Totalt sett en jämn period, men med ett lite snöpligt slut på perioden när Tingsryd kunde ta ledningen med 0-1 med 17 sekunder kvar. Pucken styrdes på Suchýs skridsko eller ben och ställde Kruse i målet.

Skott: 8-7

Period två

VIK fick börja andra perioden i numerärt överläge sedan en Tingsryds spelare åkt ut med tre sekunder kvar av första perioden.

Tyvärr skapades det inte några vassare målchanser på det överläget.

Sedan drar VIK på sig ett par utvisningar med hemmalaget kunde försvara sig på et bra sett.

{!C} Med tio sekunder kvar kunde VIK rättvist kvittera, genom för tillfället heta Erik Ullman! Hans tredje mål på två matcher och sjunde totalt. Ett backskott som letade sig förbi Andreas Ljunggren i Tingsryds mål. Emil Alba och Victor Wänghult fick assist på målet.

Även andra perioden var jämn men med ett litet spelövertag för VIK.

Skott: 9-6

Period tre

Spelet fortsätter lite likadant i tredje perioden, men med ett ännu större spelövertag för hemmalaget. Gästerna försvarade sig bra och gjorde det svårt för VIK att skapa några farliga lägen.

Med cirka två minuter kvar av tredje perioden hade VIK ett par bra lägen, men utan resultat.

Perioden slutar mållös och matchen slutar 1-1. Förlängning väntar.

Skott: 14-5

OT

I spel tre mot tre kan VIK till slut avgöra. Första delen är det Tingsryd som skapar lite chanser, men sedan är det VIK som skapar de vassaste chanserna.

{!D} Till sist kan Alexander Lindqvist-Hansen avgöra till bortalagets irritation. De tyckte att det skulle vara en utvisning på en VIK-spelare nere i VIK:s zon för en tripping, men som domaren missade. På kontringen kunde alltså VIK sedan göra mål.

Skott: 4-3

Analys

VIK vinner och tar två viktiga poäng i en svårspelad match där Tingsryd inte bjuder på mycket. De försvarar sig bra och krigar till sig en poäng i deras kamp om att slippa spela kval när säsongens sista match är spelad.

Onsdagen den 27 februari är det dags för nästa hemmamatch och det är derby när IK Oskarshamn gästar Plivit Trade Hallen. Räkna med starkt publikintresse, så säkra din plats på läktaren redan idag!

Köp din biljett nu!

Matchfakta

Västerviks IK - Tingsryds AIF 2-1 OT (0-1, 1-0, 0-0, 1-0)

{!F} Erik Ullman, 1 mål, totalt 7.
Alexander Lindqvist-Hansen, 1 mål, totalt 12.
Emil Alba, 1 pass, totalt 13.
Victor Wänghult, 1 pass, totalt 3.
Emil Wahlberg, 1 pass, totalt 13.

Emil Kruse, 20 räddningar (totalt 1024), 95,24 % SVS (genomsnitt 92,00 % SVS), 1 insläppt mål (genomsnitt 2,11 mål/match).