24-årige backen Niklas Folin till Västerviks IK!

29 april 2018 12:20

Under söndagen fick Västerviks IK klart med ytterligare ett nyförvärv – säsongens femte – till höstens lag i HockeyAllsvenskan: 24-årige backen Niklas Folin vänder hem till Sverige efter sex år i junior- och collegeligorna i Nordamerika.


Niklas Folin har Hanhals IF som moderklubb, men spenderade flera av sina ungdoms- och juniorår i Frölundas organisation. Vid arton års ålder lämnade Niklas Frölunda, Sverige och Europa för att testa på spel i amerikanska juniorligan US Hockey League och laget Muskegon Lumberjacks och senare Omaha Lancers.

Efter tre år i USHL flyttade Niklas Folin till UMass Lowell i collegehockeyligan NCAA. Niklas har stannat i UMass i tre säsonger och vänder nu tillbaka till svensk ishockey och Västerviks IK i HockeyAllsvenskan.

- Niklas är en tvåvägsback med riktigt bra skridskoåkning. Han har fin blick för spelet och är bra på att sätta igång spelet bakifrån. Niklas var en stortalang som tidigt kom upp i Frölundas juniorer. Han valde att åka över till USA för juniorhockey och vidare utveckling. Väl där har han gått från offensiv back till mer defensiv. Hos oss hoppas vi kunna vända tillbaka Niklas och få tillbaka lite mer av hans tvåvägsspel, säger Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson.

Följ lagbygget 2018-19 här