Läs förste målskyttens och tränarens minnen från premiärmatchen för 35 år sedan

23 november 2019 14:24
Plivit Arena 35 år

Läs vilka minnen som förste målskytten i premiärmatchen för 35 år sedan Johan "Rampen" Rampeltin och tränaren Kjell Fagerström har från Tjusthallens – nuvarande Plivit Arenas – första tid när den invigdes 24 november 1984.


24 november 1984 invigdes Västerviks IK:s hemmahall, då med namnet Tjusthallen, och VIK vann mot Eksjö med hela 24-0.

På läktarna satt 1400 åskådare, bland dem hedersgästen mästermålvakten Leif ”Honken” Holmqvist, Svenska Ishockeyförbundets ordförande Rickard Fagerlund och Västerviks kommunalråd Gunnar Oskarsson, som i en ceremoni före matchen lämnade över ishallsnyckeln till fritidsnämndens ordförande Erik Gustavsson.

Musik och underhållning bjöds av bröderna Berg och Gunnebo Musikkår, Hafsbandet, Cantabilekören och Västerviks Storband till den stora publiken.

Förste målskytt i första matchen i Tjusthallen var forwarden Johan Rampeltin. Vi ringde Johan, idag hockeypappa och trogen supporter på läktaren på VIK:s hemmamatcher, för att kolla vad han minns av premiärmålet i hemmahallen. Det visar sig inte vara så otroligt mycket:

- Jag minns att vi tränade fotboll och såg ishallen växa fram från fotbollsplanen. I början hade vi omklädningsrum under läktaren där vi bytte om.

- Det var många som kom till vår ishall som var vana vid att spela på uterink på den tiden, som inte var vana vid hur varmt det kunde vara att spela i en ishall, det minns jag säger Johan Rampeltin 35 år senare.

Även om Johan Rampen Rampeltin idag inte hör till klubbens yngre garde så var han vid tidpunkten bara 17 år. Det var ingen slump att VIK hade unga spelare säsongen 1984-85. Tränare i a-laget på den tiden var Kjell Fagerström. Även han fortfarande flitig besökare på VIK:s hemmamatcher i den 35-åriga ishallen.

- Jag hade en ambition om att ha ett ungt lag på den tiden, säger Kjell Fagerström och fortsätter:

- Jag minns att det var en generationsväxling av spelare när jag var tränare.

- På den tiden spelade vi i trean och kvalade sedan till division 2. Vi hade till och med spelare som gick i hockeygymnasiet på annan ort då, säger Kjell Fagerström avslutande.

Och det dröjde ju några år innan satsningen med ishall bar frukt ordentligt, med det resultatmässigt starka 90-talet. Det får vi prata om i ett annat jubileum. Nu ser vi till att fira Tjusthallens, eller snarare Plivit Arenas, 35-årsjubileum ordentligt på söndagseftermiddagen när Vita Hästen kommer på besök!