Urstark tredjeperiod blev även J20s segervapen
Publicerad: 2022-01-22

Matchen hinner knappt börja innan Jonstorp på ett friläge efter en spelvändning gör 0-1. Kort därefter åker VIK på utvisning men dödar den på ett förtjänstfullt sätt. Ganska exakt 5 minuter efter 0-1 kommer 0-2 på ungefär samma sätt, en snabb spelvändning och ett friläge. VIK jobbar sig tillbaka i matchen och efter att Filip Windahl snott pucken av en Jonstorpspelare på offensiva blålinjen och frispelat August Åhman så är reduceringen ett faktum. Direkt efter tekningen så håller VIK även på att få in kvitteringen då Carl-Henrik Edwardsson sätter en stenhård handledare i ribban.
Efter målet är det nästan bara VIK för hela slanten och man radar upp massor med bra och farliga målchanser. 2-2 kommer till slut rättvist efter att Edwardsson träffat innanför ramen. Trots VIKs spelmässiga övertag så är det Jonstorp som kommer ha ledningen efter 20 minuter, det efter att dom gjort 2-3 i powerplay 2 minuter innan periodpaus. Känns väldigt snopet att ligga under efter första perioden men Jonstorp är väldigt effektiva.

VIK får en bedrövlig start på andra perioden när Jonstorp gör 2-4 efter bara en minut. VIK byter då målvakt och sätter in Gustav Tegvall, ett genidrag av tränare Kasper Josefsson skulle det visa sig. VIK spelar upp sig och får även sitt första powerplay men lyckas inte reducera. Ungefär halvvägs in i matchen bjuder VIKs förstafemma på ett redigt drömmål när Edvin Stavlind spelar bakom mål till August Åhman som på ett tillslag serverar Filip Windahl som är fri framför mål och trycker in 3-4.
VIK får fler powerplay i slutet på perioden och får även spela 5mot3 i en minut men lyckas inte få in någon kvittering. Perioden slutar 1-1 och Jonstorp har alltså ledningen inför sista perioden. Noterbart är att Jonstorp har gjort 4 mål på 12 skott.

Som tur är så var det var det många av grabbarna som måste sett A-lagets vändning i sista perioden igår kväll för man kommer ut och kör över Jonstorp sista 20 minuterna. Redan efter 3 minuter sitter kvitteringen genom Edwardsson. VIK fortsätter dock att ha problem med powerplayspelet då man får en ny chans precis efter kvitteringen men utan utdelning.
Kort efter det powerplayet så tar VIK för första gången ledningen i matchen när Edvin Stavlind trycker in 5-4 till medspelarna vilda glädje. VIK fortsätter att spela bra och skapa lägen och ungefär halvvägs in i tredje perioden får vi se glödhete Edwardssons andra ramträff. VIK får till slut äntligen utdelning i powerplay när August Åhman sätter spiken i kistan med 6-4 med 4 minuter kvar av matchen. Jonstorp tar sedan ut målvakten i jakt på reducering men då passar Edwardsson på att fullborda sitt hattrick och skriva slutresultatet till 7-4.

VIK gör en mycket bra match där man är klart bäst över 60 minuter, ett par misstag som straffade sig hårt och man fick kriga hela vägen in i kaklet. Matchens vändpunkt är nog ändå målvaktsbytet när Tegvall kommer in och bommar igen fullständigt.

VIK leder JuniorEttan med 3 poäng. Nästa hemmamatch är tisdagen den 25/1 klockan 19:00 mot Kallinge/Ronneby.

VIK J20 – Jonstorps IF ishF 7-4