Matchrapport: Västerås IK – Västerviks IK 3-2 efter straffar
Publicerad: 2022-09-17
Träningsmatch
VIK förlorar genrepet borta mot Västerås med 3-2 efter straffar. Nya transatlanterna Troy Loggins och Alexis D'Auost gjorde säsongsdebut och Loggins gjorde mål i sin debut.

Hemmalaget vinner genrepet på straffar. Västerås tar ledningen med 1-0 tidigt i matchen efter slarv i egen zon. VIK blir tillbakapressade av hemmalaget VIK har ett fem mot tre läge i drygt en minut men Västerås kan hålla tätt. Västerås bättre än Västervik i första perioden.

VIK spelar upp sig i andra perioden och kvitterar också genom Troy Loggins som gör mål i sin debut. Dock tar Västerås tillbaka ledningen direkt. VIK kvitterar igen och det är Marcus Vela som gör mål i power play.

Tredje perioden slutar 0-0 men chanser finns åt båda hållen. Mycket utvisningar gör att det blir mycket spel i power play för båda lagen.

Fem minuter förlängning slutar också mållös och matchen avgörs på straffar där Västerås avgör i tredje straffrundan genom Alexander Lunsjö. Målskyttar för VIK: Troy Loggins och Marcus Vela Nästa match spelar VIK på fredag då det är seriepremiär hemma mot Tingsryd 19:00