Målvaktsparet spikat!
Publicerad: 2022-07-23
Kontrakt
VIK har gjort klart med vilka som ska vakta målet i vinter! Edvin Olofsson fortsätter ytterligare en säsong och Emil Kruse som återvänder till VIK, är den andra som ska försvara målet i vinter!

Emil Kruse är alltså tillbaka i Västervik efter två säsonger i Västerås och en i danska ligan, Herning Blue Fox. Emil var utlånad till Västervik från Rögle säsongen 2018/19 och gjorde en riktigt stark säsong som gav honom ett kontrakt med Västerås.

Citat från Målvaktstränare Gabriel Remelin om Emil:

– Jätte kul att Emil är tillbaka i Västerviks IK. Emil har trots sin ålder en gedigen erfarenhet av ligan och har visat att han håller en hög nivå. Det ska bli kul att ta vid vårat samarbete från säsongen 18-19 och utveckla det mer. I Emil får vi en målvakt som sprider mycket energi både på och utanför isen samtidigt som han bidrar med en hög tävlings nivå.
Emil på Elite Prospects

Den andra målvakten som ska vakta målet i vinter är Edvin Olofsson som gör sin andra säsong i VIK-tröjan. Edvin gjorde en bra säsong och ska förhoppningsvis fortsätta att utvecklas och ge Emil Kruse en match om förstaspaden!

Citat från Målvaktstränare Gabriel Remelin om Edvin:

– Förra året var Edvins första hela säsong i Hockeyallsvenskan där han fick med sig bra erfarenhet och fick spela mycket matcher. Det ska bli roligt att fortsätta jobba med Edvin och utveckla hans spel ännu mer. Även i Edvin som målvakt får vi en som sprider mycket energi både på och utanför isen och en hög tävlings nivå mellan målvakterna.
Edvin på Elite Prospects

-Video-intervjuer med Gabriel Remelin om Edvin:

-Video-intervjuer med Gabriel Remelin om Emil:

Conny Pettersson