Matchrapport: VIK - Timrå slutade med förlust
Publicerad: 2019-11-16
Västerviks IK förlorar mot Timrå IK inför knappt 1900 åskådare hemma i Plivit Arena i fredagens match med 1-4. Man räcker inte till riktigt mot ett skickligt och effektivt bortalag. VIK tog ledningen i matchen i powerplay då Darren Nowick kunde trycka in pucken i krysset. Sedan släppte man tyvärr in två mål när man spelade ett och samma powerplay i slutet av första perioden och därefter blev uppförsbacken för brant.

Sammanfattning

Första perioden

Matchen börjar i ett högt tempo och första chansen är det Timrå som skapar men Ward håller tätt. Första farliga chansen skapar VIK efter tre och en halv minut.

VIK spelar fysiskt och smäller på en del i början av matchen. Efter cirka sju minuter får VIK möjlighet att ta ledningen när Timrå drar på sig en utvisning. 40 sekunder senare kan VIK göra 1-0 genom Darren Nowick, assisterad av Dan Pettersson och Peter Krieger.

Efter målet trycker Timrå tillbaka VIK en aning, men man kan hålla undan.

{!H}

Bland annat släpper man till en två mot etta, sedan Alexis Binner ramlat på offensiva blå.

Efter cirka 13 minuter är det VIK som drar på sig en utvisning, men det boxplayspelet klarar VIK av riktigt bra.

Efter ungefär 17 minuter får VIK chansen igen att spela powerplay men det ville sig inte alls. Timrå kan göra två (2) mål i det boxplayspelet. Det första efter videogranskning då pucken, nästan, räddades på mållinjen.

Det andra inleds med att VIK tappat pucken i offensiv zon och efter att pucken studsat rätt för Timrå blev det ett friläge som Sebastian Ohlsson utnyttjade. Det gick inte ens en minut mellan målen.

Skott: 8-13.

{!I}

Andra perioden

VIK drar på sig en utvisning redan efter en minut, då Peter Krieger tacklar en Timråspelare enligt domaren på ett felaktigt sätt. En hård utvisning.

VIK håller undan men drar strax på sig en ny utvisning och den utnyttjar Timrå och gör 1-3.

VIK skapar i en kontring ett två mot ett-läge, men Erik Nyström passar istället för att skjuta och chansen rinner ut i sanden.

Efter knappt sju minuter får VIK en ny chans att spela powerplay och det är nära en reducering, men Dan Pettersson skjuter och Darren Nowick inte får träff på returen när han hade öppet mål.

Med cirka sju minuter kvar av andra perioden skapar VIK ett bra läge när Alexis Binner åker upp med pucken, men utan resultat.

I efterföljande kontring kan istället Timrå utöka ledningen till 1-4 genom Sebastian Ohlsson som gör sitt andra mål i matchen.

Innan periodens slut så har Victor Wänghult ett bra läge, men försvaret rensar undan bakom Brattström som tappar pucken.

Skott: 12-13.

{!J}

Tredje perioden

I upptakten av tredje perioden är det nära 1-5 direkt, men Ward lyckades freda sitt mål.

Efter cirka tre minuter är det VIK:s tur att få en billig utvisning med sig när Tobias Lindberg visas ut för en crosschecking, hans tredje 2-minutare för övrigt.

Ingen utdelning men strax efter är det nära en reducering av VIK.

Timrå spelar av matchen på ett bra sätt. VIK får ytterligare en chans att spela powerplay med cirka åtta minuter kvar. Man skapar några bra chanser men inte mer.

Det blev en händelserik sista minut av matchen när först Timrås Boyce-Rotevall träffar ribban och i anfallet efter är det Westfält som träffar ribban. Matchen slutar 4-1 till Timrå och tyvärr var det helt rättvist.

Skott: 8-8, totalt 28-34.

Analys

VIK gör en bra match men man räcker inte till mot ett starkare och effektivare Timrå IK. Att släppa in två mål i numerärt överläge går inte att hämta igen mot ett lag som Timrå.

En rättvis seger för ett bra Timrå. Det är bara att ladda om och sikta på en vinst i nästa match i stället.

{!K}

Nästa match är borta mot Björklöven på onsdag 20 november.

{!O}

Nästa hemmamatch är mot Vita Hästen söndagen den 24 november klockan 15:00 Köp biljett nu

{!C}

Matchfakta

Västerviks IK - Timrå IK 1-4 (1-2, 0-2, 0-0)

1-0, 07:44: Darren Nowick, ass Dan Pettersson & Peter Krieger (PP1)

1-1, 17:48: Morten Madsen, ass Sebastian Ohlsson & Albin Carlsson (BP1)

1-2, 18:35: Sebastian Ohlsson, ass Morten Madsen (BP1)

1-3, 24:20: Sebastian Hartmann, ass Jonathan Dahlén & Filip Westerlund (PP1)

{!P}

VIK kvar på plats tio i skrivande stund, men både Almtuna och Södertälje närmar sig underifrån efter segrar på fredagskvällen.

Timrå är kvar på fjärde plats, men har täppt till avståndet upp mot tättrion MODO Hockey, BIK Karlskoga och Björklöven en aning nu.