J20: Trelleborgs IF - Västerviks IK 5-4 OT
Publicerad: 2019-02-12
J20
Övertidsförlust mot Trelleborgs IF blev det för Västerviks IK J20 i lördagens bortamatch i Juniorettan region Syd. "Vi är inte riktigt där i första perioden", säger ledarna.

Första perioden

Vi gör det okej de första bytena, men det är Trelleborg som tar ledningen med 1-0 efter 4:52. Minuten senare får vi chansen i powerplay men skapar bara någon halvchans.

Vi jobbar dock på och Manfred Träff Williams kan kvittera till 1- 1 efter bra förarbete av Gabriel Ringdahl och Arvid Fagerström. Känns som vi är lite på gång men när vi slarvar i egen zon kan Trelleborg göra 2-1 efter cirka elva minuter.

Vi har ett powerplay men får ingen riktig ordning. Med fem sekunder kvar av perioden har vi ett stolpskott.

Andra perioden

Vi kommer ut med bättre energi än i första och kvitterar till 2-2 genom Hampus Sjöblad, ass från David Andersson. Tid 3:04. Trelleborg återtar ledningen när vi tappar markering efter tekning tid 5.07. Knappt 20 sek senare gör Hampus Sjöblad 3-3 snyggt framspelad av David Andersson.

Vi reder ut ett boxplay efter vissa besvär. Sen har vi flera målchanser men vi lyckas inte få in pucken. I den tolfte minuten jobbar vi hårt och krigar in ledningsmålet till 3-4 genom Manfred Träff Williams, assisterad av Arvid Fagerström och Calle Jacobsson. Innan perioden är över har vi bra lägen att utöka ledningen, men resultatet står sig.

Tredje perioden

Vi drabbas av utvisning efter knappt fem min som vi dock klarar av bra. Båda lagen skapar målchanser men utan utdelning. Vi jobbar på bra och sliter för att gå segrande ur fighten, men med 1:08 kvar av tredje kvitterar Trelleborg till 4-4, riktigt surt.

Vi får en sista chans men avslutet går strax över och matchen går till övertid.

OT är jämn och båda lagen har läge för att avgöra. Tyvärr blir det Trelleborg som gör segermålet med endast 50 sekunder kvar och en tung förlust.

Analys

I första är vi inte riktigt där som vi varit i de senaste matcherna. Sen är det bättre i resten av matchen och när vi är i ledningen så har vi bra lägen att kunna avgöra. Tyvärr åker vi på ett tungt mål i slutet och även sent mål i O.T.

Nya tag på tisdag igen då VIK J20 spelar borta mot HC Dalen.