Matchrapport: VIK tog historisk seger mot Södertälje
Publicerad: 2021-12-01
Det skulle bli en historisk kväll i Plivit Arena när VIK tog sin största seger någonsin i HockeyAllsvenskan när man vann med förkrossande 10-0 mot Södertälje SK. Skyler McKenzie hade en stor kväll där han gjorde hela 4 mål.

Det var ett spelsuget Västervik som kom till spel denna tisdagkväll. Publiken hann knappt sätta sig ner innan Mattias Wigley styrde in 1-0. Då hade vi spelat 20 sekunder.

VIK fick sån energi att man sköljde över Södertälje totalt i början av matchen och bortalaget fick inrikta sig på försvarspel medan VIK trummade på offensivt.

När VIK också genom Skyler McKenzie gjorde 2-0 tvingades Södertälje till timeout. Det hjälpte föga för efter 12 minutersspel hade VIK 12-0 i skott på mål. VIK skulle göra ytterliggare ett mål genom Skyler McKenzie innan perioden var över och 3-0 ett faktum där VIK totalt ägde perioden.

I den andra perioden skulle Södertälje lyfta sig lite och Edvin Olofsson skulle få lite att göra i hemmamålet.

Med sitt tredje mål för kvällen kunde Skyler McKenzie göra 4-0 till hemmalaget efter10 minuter av perioden. Efter det målet bytte gästerna målvakt.

I den tredje perioden skulle VIK trycka gasen i botten samtidigt som Södertälje tappade all tro på sig själva och VIK kunde i den sista perioden göra hela 6 mål och vinna matchen med den största segern någonsin i klubbens historia i HockeyAllsvenskan.

Detta var en rejäl urladdning av VIK och framförallt är det första perioden som sätter prägel på matchen där VIK fullständigt dikterade vilkoren och visade att man inte skulle ge bort någon seger till Södertälje denna kväll.

Kedjan som hade en otroligt bra kväll var den med Supinski, McKenzie och Wahlgren som gjorde hela 12 poäng.