Spelarlån: Målvakten Daniel Marmenlind lånas från Visby/Roma till VIK fram till jul

2 december 2019 12:40
Spelarlån

22-årige målvakten Daniel Marmenlind är den kortsiktiga lösningen på VIK:s skadeproblem på målvaktspositionen. Daniel spelar i Visby/Roma i HockeyEttan och har stått femton matcher den här säsongen med imponerande 1,75 insläppta mål per match och 94,3 i räddningsprocent.


När Västerviks IK har drabbats av olyckliga skador på båda sina a-lagsmålvakter har klubben letat efter en möjlig lånelösning med en duktig målvakt. Som tur är hade Visby/Roma i HockeyEttan möjlighet att låna ut sin 22-årige keeper Daniel Marmenlind och för det är VIK:s sportchef Emil Georgsson tacksam:

- Daniel är en spännande målvakt som gjort det bra i division ett under två säsonger. Vi är tacksamma att Visby/Roma hjälper oss nu när vi har båda målvakterna skadade, säger VIK:s sportchef Emil Georgsson.

Daniel Marmenlind har Arlanda HC som moderklubb och har spelat juniorhockey i både Djurgården och Örebro. Som junior spelade även Daniel en SHL-match med Örebro och säsongen efter både Allsvenskan med Vita Hästen och HockeyEttan med Skövde. Daniel har också gjort ett flertal framträdanden i olika ungdoms- och junorlandslag, bland annat U18-VM 2014-15.

De tre senaste säsongerna har Daniel spelat i HockeyEttan, först i Skövde och förra, samt den här säsongen i Visby/Roma.

Daniel Marmenlinds profil på Eliteprospects: