Ragnar Karlsson slutar som assisterande coach i VIK

28 maj 2018 13:05

Efter att ha varit assisterande coach två säsonger i HockeyAllsvenskan och två säsonger i division ett tackar Ragnar Karlsson för sig och kommer inte att fortsätta i VIK:s bås.


Ragnar är en av de västervikskillar som gått längst i sin hockeykarriär, duktig energisk vänsterforward som han var redan i sextonårsåldern i Västerviks IK fick han också testa på spel i klubbens a-lag i dåvarande division ett tidigt. Som sjuttonåring styrde han sitt flyttlass till Örnsköldsvik och MODO Hockeys juniorverksamhet och hockeygymnasium. Ragnar spelade också JVM för Sverige säsongen 1996-97. I Övik blev Ragnar kvar och han spelade två säsonger i dåvarande Elitserien med MODO innan han 21 år gammal fortsatte sin seniorkarriär i Linköpings HC.

I LHC var Ragnar med och spelade upp laget till Elitserien två gånger (1999 och 2001) och tillbringade fyra av sina sex säsonger i Linköping i högsta ligan. Därefter flyttade Ragnar till Hammarby för spel i allsvenskan innan SHL-klubben Luleå HF plockade upp Ragnar för en säsong. Sedan fortsatte karriären i Södertälje SK, en klubb som han redan första året var med om att ta upp från allsvenskan till SHL.

Spelarkarriären avslutades närmare hemmiljön, med tre säsonger i IK Oskarshamn i HockeyAllsvenskan och två säsonger i moderklubben Västerviks IK. Ragnars första säsong i återkomsten till VIK var han med om att ta upp klubben från division två, med en viss Mattias Karlin som coach. Karriärens allra sista säsong spelade Ragnar i HockeyEttan 2012-13.

Västerviks IK:s huvudtränare Mattias Karlin lärde Ragnar känna redan i hockeygymnasiet i Örnsköldsvik och inför säsongen 2014-15 anslöt också Ragnar till Mattias tränarstab i Västerviks IK. Nu har Ragnar bestämt sig för att sluta som assisterande coach efter fyra säsonger i VIK:s bås, ett beslut som har med Ragnars familje- och jobbsituation att göra.

- Vi tackar Ragnar för allt arbete han har lagt ner i klubben och hoppas att han på något sätt kan dela med sig av sina stora hockeykunskaper även i framtiden, säger VIK:s sportchef Emil Georgsson.

Ragnars spelarkarriär i siffror hos Eliteprospects

Följ lagbygget 2018-19 här