Oskar Drugge lämnar Västerviks IK

25 april 2018 12:53

Under onsdagen stod det klart att Oskar Druge skrivit ett tvåårsavtal med Timrå IK, nykomlingarna i SHL. Därmed avslutas Drugges framgångsrika tid i Västerviks IK.


25-årige right-backen Oskar Drugge kom till Västerviks IK inför säsongen 2015-16, året då VIK tog klivet upp i HockeyAllsvenskan. Den säsongen stod Oskar för 31 poäng på 40 matcher och var en viktig kugge i lagets giftiga förstaformation med backpartnern Victor Lindman och kedjan med Dan Pettersson, Joacim Hedblad och Victor Öhman. Efter att VIK tagit sig igenom kvalserien till HockeyAllsvenskan lämnade Oskar klubben för spel i allsvenskan konkurrenten HC Vita Hästen.

Efter säsongsinledningen 2016-17 lämnade Oskar Drugge Vita Hästen och återvände till VIK för att åter bli en viktig kugge i VIK:s allsvenska lagbygge. På 43 matcher stod Oskar för 12 poäng och bestämde sig för att stanna i Västerviks IK ytterligare en gång.

Den säsong som nyligen avslutades blev Oskars poängmässigt bästa med 33 poäng på 59 matcher, varav nio mål. Oskar Drugge togs dessutom av en jury ut till att bli en av tre finalister när allsvenkskans bästa backar ska utses i prisutdelningen Guldtröjan. Kriterierna för priset är: "Guldtröjan för årets back syftar till att belöna den back som under säsongen enskilt gjort störst skillnad för sitt lags prestationer och resultat. Priset utses av HockeyAllsvenskans expertjury".

Nu lämnar Oskar Drugge Västerviks IK för ett tvåårskontrakt för spel med Timrå IK, nykomlingar i SHL i höst. Västerviks IK tackar Oskar för hans insatser i VIK och önskar lycka till med fortsatta karriären!

Följ lagbygget 2018-19 här