VIK förlorade på straffar
Publicerad: 2018-02-04

VIK tappade en 2-1-ledning med två och en halv minut kvar att spela till en förlust efter straffar. Man gjorde ändå en hyfsat bra match i det pressade läget laget befinner sig i.

Första perioden

Början på matchen var lite försiktig från båda håll. Modo har lite bättre passningsspel och har mer puckinnehav. Chansmässigt rätt så jämnt. Man har var sitt powerplay som inte resulterade i något mål. Bästa chansen för VIK var när Joacim Hedblad spelade in framför mål till Mattias Elfström som tyvärr inte fick klubban på pucken. Även Alexander Wiklund hade ett bra läge mitt i slottet men skottet gick utanför. Även skotten slutade lika, 9-9.

Andra perioden

Andra perioden börjar bra för hemmalaget. Joakim Englund gör 1-0 efter två minuter. Patrik Blomberg rundar modokassen och lägger upp pucken till back som glider in och lyfter in pucken bakom Hanses i Modomålet. Englunds andra mål för säsongen.

Modo tar över perioden mer och mer och pressar tillbaka VIK långa stunder. Det var bud på mål flera gånger. Bland annat hade Patrik Karlkvist en puck i utsidan av stolpen ett par minuter efter målet. Strax efter det har Modos Victor Öhman en bra chans att kvittera.

Efter 13:02 trodde många att Modo kvitterat men domaren vinkade bort målet och det gjordes en videogranskning. Beslutet kvarstod och inget mål.

Efter 17:19 kom till slut kvitteringen. Ett bra placerat skott av Tim Wahlgren på Patrik Karlkvists passning.

VIK ska vara glada att det bara står 1-1 på tavlan. Skottstatistik: 9-8 till Västervik.

Tredje perioden

I tredje perioden spelar hemmalaget lite mer lagspel med ett bättre passningsspel. Efter drygt nio minuters spel gör Patrik Blomberg 2-1 efter en mycket bra prestation av Erik Gustafsson. Erik åker upp med pucken på högerkanten och hittar in med en passning till målskytten som nyper till direkt.

Tyvärr kommer det en kvittering med cirka två och en halv minut kvar att spela av tredje perioden. VIK blir tillbakapressade och man orkar inte hålla emot så man blir lite stillastående. Målskytt Henrik Björklund. Skotten 8-9 i tredje perioden.

Förlängning

VIK spelar bra tre mot tre. Laget skapar lite mer chanser än Modo, men förlängningen slutar mållöst och det skulle avgöras på straffar. Skotten slutade 2-1 till VIK.

Straffläggning

Enda straffen som gick i mål kom från Emil Molins klubba i fjärde straffrundan och Modo vann alltså med 2-3. VIK:s Lukas Löfquist satte en straff i stolpen.

Analys

Modo var det bättre laget sett över hela matchen. VIK hade sina stunder i matchen med bra spel och det kunde lika gärna blivit vinst för hemmalaget.

VIK:s powerplay fungerar fortfarande dåligt. Det blir krampaktigt eller nåt. Passningarna sitter inte och det slarvas.