VIK lånar in Alexander Kovalonok från IFK Arboga i HockeyEttan

22 november 2018 12:50

När VIK drabbats av en radda skador väljer klubbledningen att agera för att kunna ställa upp med fullt lag i helgens två hemmamatcher mot MODO Hockey (fredag) och BIK Karlskoga (söndag). Därför har man kommit överens om lån av 32-årige stabile forwarden Alexander Kovalonok från IFK Arboga i HockeyEttan.


Med skador på forwardssidan har Västerviks IK:s laguppställning haft endast elva forwards ombytta de senaste två matcherna och lagledningen har därför beslutat sig för att låna in en rutinerad herre med stor erfarenhet från hockeyn i Småland.

In lånas Alexander Kovalonok, en 32-årig stabil forward som just nu spelar i IFK Arboga i HockeyEttan. Före Arboga har Alexander företrätt Kumla, Lindlöven och Nybro i ettan och han har också erfarenhet från HockeyAllsvenskan med spel i Nybro Vikings under säsongerna 2006-08.

- Alexander är en spelare vi har bra koll på. Vi tror att han kan komma in och bidra under två matcher. Vi är tacksamma att Arboga kan hjälpa oss med denna lösning, säger Emil Georgsson, sportchef i Västerviks IK.

Lånet gäller över två matcher när IFK Arboga är spellediga kommande helg och därmed finns Alexander Kovalonok tillgänglig för spel både vid fredagens match mot MODO Hockey och söndagens match mot BIK Karlskoga.