Snabbrapport: Vinst mot Södertälje - Klara för semifinal!
Publicerad: 2021-03-29
Snabbrapport
VIK tog en ny vinst mot Södertälje SK på måndagskvällen och är klara för semifinal. Vem man får är i skrivande stund är inte klart men Timrå får välja först och det står mellan Västervik och Björklöven. I den andra kvartsfinalen idag vann Karlskoga med 1-0 borta mot Västerås. Edit: Timrå IK valde Västerviks IK. Första matchen på lördag i bäst av sju.

VIK tog en vinst igen mot Södertälje SK och även idag blev slutsiffrorna 4-1. De två sista i tom bur sedan SSK satsat framåt utan målvakt. En jämn match där Daniel Marmenlind var en stor bidragande anledning till vinsten.

SSK tog ledningen i första perioden genom Emil Aronsson. VIK kvitterade innan periodvilan genom Ryan Gropp i powerplay.

I andra perioden var det Tim Wahlgren som ordnade ledning med 2-1, även det i powerplay. I tredje perioden spelade VIK mycket på ledningen och när Södertälje plockade ut målvakten så slog Oscar Pettersson till med sitt femte mål i slutspelet. Alexander Anderberg stängde matchen helt när han lobbade iväg pucken från egen zon ner i den tomma buren.

Västerviks IK - Sädertälje SK 4 - 1 (1-1,1-0,2-0) Totalt 3-1 i matcher. Skott: 23-19