Spelarnytt: Västerviks IK värvar kanadensiske backen Brandon Burlon

16 oktober 2019 16:00
Spelarnytt

Västervik i HockeyAllsvenskan har gjort klart med 29-årige kanadensiske backen Brandon Burlon för resten av säsongen 2019-20. Brandon kommer senast från spel i norska högstaligan i laget Stavanger Oilers där han producerade 27 poäng på 30 matcher under förra säsongen. Han är 1,83 lång, väger 87 kilo och skjuter med vänsterfattning.


Brandon Burlon är en spelare med förflutet i Michigans starka collegehockey i Ann Arbor som nu ansluter till Västerviks IK. Han spelade i University of Michigan mellan 2008 och 2011, bland annat ihop med svenske NHL-stjärnan Carl Hagelin i Washington Capitals och brynäs- och örebrobekantingen Aaron Palushaj, nu i Davos i Schweiz. Brandon utsågs till en av NCAA:s bästa rookies första säsongen och andra säsongen vann Michigan Wolverines de nationella mästerskapen. New Jersey Devils draftade Burlon i andra rundan 2008 och han skrev också NHL-kontrakt med klubben i juni 2011.

Brandon Burlon har lång erfarenhet från AHL med 105 poäng på 325 matcher, framför allt i New Jerseys dåvarande farmarlag Albany Devils och i Arizona Coyotes farmarlag Tucson Roadrunners. Han har också hunnit spela en säsong i Düsseldorf i tyska högstaligan, bland annat med VIK:s center Rob Bordson, Oskarshamns och Förlundas gamle keeper Dan Bakala och AIK:s John Henrion.

VIK:s sportchef Emil Georgsson kommenterar värvningen så här:

- Brandon är en skridskostark back som behärskar spelet åt båda hållen. Han har mycket erfarenhet av spel på hög nivå och kommer med den rutinen förhoppningsvis bli ett bra tillskott till vårt lag.

Brandon Burlon ansluter till Västerviks IK inom kort och beräknas vara spelklar under nästa vecka.

Läs om VIK:s lagbygge säsongen 2019-20

Brandon Burlons spelarprofil på EliteProspects: