J20: Värnamo GIK - Västerviks IK 5-4 OT
Publicerad: 2019-02-20
J20
Västerviks IK J20 förlorade på övertid i tisdagens bortamatch mot Värnamo GIK. Västervik står trots det kvar på en tredje plats i serien, men det skiljer bara ett poäng ner till fyran i den viktiga kampen om kvalplats till J20 Elit.

Första perioden

Vi inleder matchen lite avvaktande, men efter några byten skapar vi en bra chans. I nästa läge tar vi ledningen med 0-1 genom Hampus Sjöblad, assisterad av Ville Torstensson.

Vi fortsätter okej, förutom att vi släpper till en del på Värnamos långa uppspel. Ställningen står sig perioden ut.

Andra perioden

Vi inleder andra perioden i boxplay och på kontring kan Oskar Kavhed göra 0-2, på assist av Arvid Fagerström. Tid 1:18.

Minuterna senare reducerar Värnamo till 1-2 när vi strular till det lite. Vi klarar av två numerära underlägen efter varandra.

Sen har vi något powerplay där vi skapar något läge. Minuten senare gör Manfred Träff Williams, med ass från Herman Frisk och Daniel Öhlund 1-3 med en och en halv minut kvar av perioden.

Tyvärr reducerar Värnamo till 2-3 med fem sekunder kvar av perioden efter tekning.

Tredje perioden

Inleds med varsitt bra läge första minuten. Vi gör det bra och släpper inte till allt för många lägen och känns som vi har bra kontroll.

Efter cirka sju minuter kan Herman Frisk sätta dit 2-4. Sen har vi powerplay som vi inte kan utnyttja.

Med sex minuter kvar reducerar Värnamo till 3-4. De försöker forcera in kvittering men vi gör ett bra jobb och klarar bland annat ut ett boxplay.

Men på slutsignalen så kommer en blytung kvittering och matchen går till OT.

OT

Vi drabbas direkt av en utvisning och med knappt 30 sekunder kvar i boxplay avgör Värnamo på en snedstuds som ger dem öppen kasse. Rullgardin ner.

Analys

Som alltid är det en jämn match mot Värnamo där det ändå känns som vi har bra kontroll på matchen och är i förarsätet. Men vi släpper in psykologiskt tunga mål.

Istället för tvåmålsledning inför sista så reducerar de med fem sekunder kvar. Sista målet kommer i absolut sista sekund. Signal eller inte? Denna gång grinar oturen oss i ansiktet samtidigt som vi måste göra det bättre sista minuten.