Matchrapport: VIK-förlust mot Björklöven
Publicerad: 2021-01-13
VIK förlorade mot Björklöven med 1-2 i en match som VIK borde fått med sig kanske alla 3 poängen men man var för inneffektiva denna kväll

VIK inledde matchen piggt och satte direkt tonen. Första halvan av första perioden var det VIK som ägde det mesta av spelet och farligaste läget skulle Viktor Liljegren få men desvärre lyckades han inte överlista Björklövens målvakt.

Istället är det Björklöven som lyckas göra kvällens första mål genom Pontus Andreasson, ologiskt sett till matchbilden.

Efter det kommer Björklöven in lite mer i matchen men det är VIK som styr de mesta av spelet i första perioden. Dock är det Björklöven som gör målet.

I början av andra är det betydligt jämnare spelmässigt och Björklöven får också matchens första powerplay ganska tidigt i perioden. VIK spelar dock ett mycket bra boxplay och klarar av det efter ett rejält tryck från Umeå-laget.

VIK skulle också få chansen i powerplay under andra perioden och man är ytterst nära att kvittera när Victor Öhman skjuter i stolpen.

Efter det är det VIK som tar över mer och mer av spelet och borde fått in någon kvitteringspuck men Björklöven försvarar sig bra.

Inför sista perioden går VIK in med att försöka jaga en kvittering men istället är det Björklöven som sticker upp och gör 2-0 tidigt.

Tyvärr har inte VIK riktigt orken i sista perioden och Björklöven stänger skickligt ner VIK och bevakar sin ledning. VIK gör ett försök i slutet av perioden men åker desvärre på en utvisning som gör att forceringen inte blir som tänkt. Men man lyckas dock skapa nerv när Tim Wahlgren sätter 2-1 redueringen mend mindre än minuten kvar. VIK skulle även få ett gyllene läge med 9 sekunder kvar när Viktor Liljegren missar ett bra läge i slottet och Björklöven kan hålla undan och vinna matchen.

För VIK gäller det att ladda om för redan på fredag väntar ytterliggare en svår match när Timrå väntar på bortais.