Victor Öhman med två nya år i VIK!

7 december 2019 18:29
Kontraktsförlängning

Strax före nedsläpp i samband med lördagskvällens hemmamatch mot Västerås IK signerade VIK:s målkung Victor Öhman ett nytt tvåårsavtal över säsongerna 2020-21 och 2021-22 som VIK:s ordförande Per Embretsen erbjöd ute på isen. Det blir 27-årige Victor Öhmans sjätte och sjunde säsonger i rödblått.


Victor Öhman kom till Västervik inför säsongen 2015-16, Västerviks IK:s senaste i HockeyEttan. Då hade han fin erfarenhet från spel i både HockeyAllsvenskan med Malmö Redhawks, Sundsvall Hockey och IK Oskarshamn, en säsong i Linköping HC i J20 Superelit (med JSM-guld 2012), samt nästan två säsonger i danska ligan i Aalborg och Herning.

Direkt den första säsongen i VIK var Victor Öhman en viktig kugge i den poängstarka förstakedjan med Danne Pettersson och Jocke Hedblad. Kedjan var starkt bidragande till klubbens avancemang till HockeyAllsvenskan våren 2016, bland annat med 40 poäng på 33 matcher från Victor Öhman. Därefter har Victor spelat totalt 128 matcher i HockeyAllsvenskan i Västerviks IK och poängproduktionen har fortsatt under hela hans tid i klubben, 109 seriepoäng i allsvenskan och 19 poäng varav nio mål står Victor på just nu på 20 matcher säsongen 2019-20.

Redan före den här kontraktsförlängningen är Victor Öhman en av Västerviks IK:s viktiga kulturbärare, kopplingen tillbaka i tiden i klubben och den stora publikfavoriten i laget. Kontraktsskrivningen på isen på lördagskvällen togs också emot med stort jubel av publiken i Plivit Arena.

Så här kommenterade Victor Öhman förlängningen i en intervju med C More i Sportkanalen/CMore.se före nedsläpp

- Sportchefen ville förlänga och jag har egentligen inte haft något annat som jag har tänkt på faktiskt, så det gick väl ganska snabbt när han sa att han ville förlänga kontraktet. Vi kom fram till en bra lösning och förhoppningsvis är dom nöjda. Jag är nöjd så att det är gött, sa Victor Öhman avslutande i C More.

Victor Öhmans spelarprofil på Eliteprospects: