Centern Pierre Gustavsson först med att förlänga sitt kontrakt med VIK
Publicerad: 2018-04-17

Säsongen tog slut på söndagskvällen och redan på tisdag morgon kan Västerviks IK presentera första kontraktsförlängningen inför nästa säsongs spel i HockeyAllsvenskan: Det är skridskoskicklige och smarte centerforwarden Pierre "PG" Gustavsson som som förlängt sitt kontrakt med ett år.

 - Jag ser Pierre Gustavsson som en mycket bra center på allsvensk nivå. Jag har ju spelat i samma kedja som PG under två säsonger och vet hur otroligt starkt arbete han lägger ner, säger Västerviks IK:s nye sportchef Emil Georgsson, som fortsätter:
- Han är en defensiv klippa som är väldigt viktig för laget och jag anser också att han med sin seriösa inställning till träning och andra förberedelser är en viktig förebild för andra spelare i föreningen, säger Emil Georgsson.
 
- Det känns väldigt skönt att få det här klart och bli kvar i Västervik, säger Pierre Gustavsson efter kontraktsskrivningen.
- Det är många parametrar som gör att jag skriver på: Jag trivs bra i klubben, jag har pratat en hel del med Emil Georgsson under hela säsongen, tycker inte att det var något svårt val i slutändan.
 
Att Mattias Karlin nyligen förlängt sitt tränarkontrakt är Pierre Gustavsson glad över:
- Jag tycker ju att han är en riktigt bra tränare, så det är bara positivt att han är kvar i två år.
 
Pierre Gustavsson, 28 år gammal från Oskarshamn, kom till Västerviks IK säsongen 2013-14 efter ha inlett sin seniorkarriär med tre säsonger i Vimmerby HC. I VIK har Pierre haft ett stort ansvar under fem säsonger, inte minst som klubbens boxplay-specialist.
 
Pierre Gustavssons nya kontrakt är ettårigt.

Se intervju med Pierre Gustavsson efter kontraktsskrivningen

 

Följ lagbygget 2018-19 här

Fredrik Blom