Kontraktsförlängning: Jacob Bjerselius, 20, har förlängt kontraktet med VIK!

22 februari 2019 13:35
Kontrakt

Under fredagen blev det klart att Västerviks IK:s 20-årige center Jacob Bjerselius har förlängt sitt avtal och stannar i klubben till säsongen 2019-20. Det blir den unge Örebrofostrade forwardens andra säsong i VIK.


Jacob Bjerselius har sin hockeybakgrund i Vendelsö IK och Haninge Anchors i Stockholmsområdet och han spenderade två juniorår i Örebro HK:s J20-lag, där han producerade rikliga poängmängder.

I Västerviks IK har Jacob fått mycket speltid (16 minuter per match) och stort ansvar som center i någon av lagets ledande kedjor större delen av säsongen. Hittills har Jacob stått för ett mål och nio assist under debutsäsongen i VIK.

Sportchef Emil Georgsson säger så här om kontraktsförlängningen med Jacob Bjerselius:

- Jacob har verkligen gjort en riktigt bra första säsong som senior. Vi var ute tidigt med att vi ville förlänga Jacob ett år till. Han är en tvåvägscenter som har alla förutsättningar att bli hur bra som helst och vi ser redan nu fram emot att följa hans utveckling över nästa säsong. Vi är glada att Jacob väljer att stanna hos oss i Västerviks IK och fortsätta sin utveckling.

VIK-TV

#70 Jacob Bjerselius skrev på kontraktsförlängning före matchen!

Kontrakterade spelare för säsongen 2019-20

21 Victor Öhman
47 Henrik Malmström
44 Erik Ullman
58 Kim Johansson
7 Niklas Folin
70 Jacob Bjerselius

Se allt om lagbygget inför säsongen 2019-20 här

Jacob Bjerselius spelarprofil på Eliteprospects