VIK registrerar Marcus Ersson

16 februari 2021 13:49
Foto: Mattias Mårdner / Frilansfotograferna

Västerviks IK har valt att registrera Marcus Ersson. 23-årige Gävlesonen har inte spelat ishockey i år i och med den ögonskada han ådrog sig förra säsongen. Ersson har tidigare gjort tre framträdanden i VIK-tröjan då han var utlånad från Brynäs IF förra säsongen.


VIK har valt att registrera Marcus Ersson innan transferfönstrets stängning. Sportchef Emil Georgsson har följande att säga:

"Detta är helt förutsättningslöst. Vi har följt Marcus rehab efter sin skada och haft en dialog med både Marcus och folk runt omkring han. Tillsammans har vi bestämt att Marcus under snar framtid kommer att komma ner till Västervik och träna med VIK. Vi får se vad det leder till men för oss i VIK är vi glada att få vara en del i Marcus fight om att ta sig tillbaka till hockeyn igen”

Georgsson fortsätter:

”Marcus är en kanon kille som vi hade chansen att ha hos oss under ett par matcher föregående säsong. Så för oss var detta en no brainer och något vi ville göra.”

Marcus Ersson kommenterar registreringen:

”Jag tycker det ska bli kul, är jättetacksam för möjligheten. Och framförallt glad att allt gick att lösa. Är jäkligt laddad för att spela.”