J20: Tranås AIF-Västerviks IK 0-5

30 januari 2019 14:02
J20

Ett samlat och effektivt Västervik IK J20 plockade tre viktiga poäng i tisdagens möte borta mot Tranås AIF i sin jakt på en topp tre-placering i Juniorettan. I och med den klara segern är VIK J20 nu bara en poäng efter tabelltrean Bäcken HC, som också är söndagens motståndare när serien vänder hem till Plivit Trade Hallen igen.


Första perioden

Vi startar bra med och spelar med bra energi och hårt jobb. Efter 7:25 tar vi ledningen i powerplay med 0-1, när Arvid Fagerström styr in Filip Windahls skott.

Efter målet så är det Tranås som tar över spelmässigt och skapar en del farligheter. Vi tummar lite på enkelheten och då fastnar vi ibland. Ställningen står sig dock perioden ut och vi klarar ett boxplay i slutminuterna.

Andra perioden

Efter tio sekunder åker vi på en ny utvisning och får spela tre mot fem i 30 sekunder och sedan nytt fyra mot fem, som vi fixar bra.

Efter det blir det även spel fyra mot fyra och när båda lagen till slut blir fulltaliga gör vi 0-2 på en bra spelvändning. Målskytt är Svante Kopp och för förarbetet står Filip Windahl och Joakim Strandljung, tid 4:24.

Tranås trycker på men vi håller tätt och i åttonde minuten kan Svante Kopp slita sig loss och sätta 0-3. En och en halv minut senare gör Tranås ett dåligt byte och Daniel Öhlund skickar långt på Hampus Sjöblad som pangar in 0-4.

Tranås fortsätter pressa men Hugo Bragesjö storspelar och vi håller nollan inför sista.

Tredje perioden

Vi pratar om att göra jobbet och spela enkelt när vi behöver. Efter cirka fem minuter får vi powerplay, men den här gången vill det sig inte.

Tranås försöker, men vi krigar för varandra och lyckas få bort returer när farligheter uppstår.

Vi klarar boxplay med cirka nio minuter kvar. När vi får numerärt överläge kan David Andersson servera Daniel Öhlund, som inte gör något misstag och vi har 0 - 5. Som blir slutresultatet.

Analys

Vi gör återigen en grymt bra bortamatch. När vi spelar tight och enkelt över hela isen kommer också lägena framåt. Vi är grymt effektiva när chanserna dyker upp.

Alla jobbar för varandra och offrar sig för laget, samt att vi har Hugo Bragesjö som gör en kanonmatch i målet. Bra jobb killar nu laddar vi för hemmamatch på lördag!

/Ledarna

Fullständiga matchfakta Tranås AIF - Västerviks IK J20 0-5

J20 JuniorEttan