Förlust borta mot Leksand med 5-3

13 december 2017 22:00

VIK gjorde en bra insats borta mot Leksand, men föll med 5-3.


Första perioden

VIK började matchen bäst och hade den första farligheten redan efter 35 sekunder. Tyvärr är det Leksand som kommer i en spelvändning och gör 1-0 efter 2:24. Fransson lämnar retur rakt ut när Jon Knuts skjuter på bortre benskyddet. Lite turligt får Emil Bemström in pucken i mål med en skridsko.

Efter målet är hemmalaget lite bättre och har bl.a. en puck i stolpens insida.

VIK kommer in i matchen mer och mer och efter 10:57 kvitterar VIK genom förstafemman. De får fast pucken i anfallszon och när Joakim Englund skjuter mot mål lämnar Leksandsmålvakten retur som Alexander Wiklund kan slå i mål.

15:33 gör Leksand 2-1 genom Jesper Ollas som skjuter ett dragskott förbi en skymd Fransson i målet. Han hade dock lite flyt för det var riktigt nära att VIK bröt på blålinjen innan. Det är små marginaler ibland.

En jämn första period där kanske Leksand är det något bättre laget.

Skotten till Leksand, 16-11.

Andra perioden

VIK skapar en riktigt bra chans direkt i upptakten av andra perioden när första femman är nära att kvittera till 2-2. Leksandsmålvakten hade lite flyt där. Lite senare har Kalle Östman ett bra läge när han kom en mot en.

6:36 gör Leksand 3-1 med ett hårt fladderskott från blå som Fransson inte hinner reagera på.

8:11 kommer första utvisningen i matchen när Georgsson visas ut för en slashing. Riktigt nära mål, men VIK och Fransson höll undan i det numerära underläget.

Christopher Fish skapar en bra chans när han bryter in framför mål men Arntzen i målet räddar. Leksand kontrollerar matchen och VIK kommer inte till några vassare avslut.

Efter 17:22 får VIK spela PP när Olle Alsing lägger pucken över sargen. Bättre PP än Leksand men dock inget mål. En tillknäppt period som Leksand kontrollerar.

Skott 13-9

Tredje perioden

Redan efter 31 sekunder VIK får VIK spela PP efter att Ritola visas ut efter ett nacksving på Drugge. Nära att Frisk kan trycka in pucken bakom Arntzen men det tar lite för lång tid innan skottet kommer. En reducering till 3-2 ska dock komma och det är Oskar Carlsson som skjuter ett skott från blå som inte målvakten orkar hålla.

Lite senare har Victor Öhman ett riktigt bra läge men målvakten hinner över i sidledsförflyttningen och kan rädda. Även Leksand skapar chanser. Bland annat har Martin Karlsson ett jätteläge när Jon Knuts passar in framför mål men Fransson är med.

Senare i matchen har Fish och Östman varsitt bra läge efter bra spel men avsluten är inte så bra.

Efter 10:43 får Leksand chansen att sätta punkt för matchen men det slutar med ett misstag av Matt Carey på offensiva blå där sedan Kalle Östman kontrar och trampar runt leksandsspelarna och snyggt sätter 3-3 i nättaket! Tyvärr tar Leksand tillbaka ledningen i det numerära överläget efter en sargstuds fram till Anton Karlsson som säkert sätter 4-3.

16:33 visas Georgsson ut för andra gången i matchen och i samband med den tar Roger Forsberg timeout.

Tyvärr utökar Leksand och Mattias Ritola ledningen till 5-3 när han snyggt rundar målburen och lägger in den köksvägen.

VIK plockar målvakten för att göra ett sista tappert försök och man skapar lite chanser men Leksand håller undan och kan vinna med 5-3.

Skott: 9-9

Analys

VIK gör en riktigt bra bortamatch men Leksand är lite för starka och tar sin andra seger över Västerviks IK den här säsongen. Man gav det en chans och VIK var absolut inte mycket sämre än Leksand idag. Tyvärr blev utvisningarna i sista perioden lite avgörande trots att Östman gjorde ett i boxplay.

Nya tag på fredag när Troja/Ljungby gästar Plivit Trade Hallen.

Matchstatistik

**Leksands IF - Västerviks IK 5 - 3

(2-1, 1-0, 2-2)**

02:24 1-0 Emil Bemström (Jon Knuts, Patrik Norén)
10:57 1-1 Alexander Wiklund (Joakim Englund, Dan Pettersson)
15:33 2-1 Jesper Ollas (Matt Carey, Daniel Bertov)
26:36 3-1 Daniel Bertov (Sebastian Björnstad, Jon Knuts)
44:05 3-2 Oskar Carlsson (Kalle Östman)
51:33 3-3 Kalle Östman utan assist, SH1
52:11 4-3 Anton Karlsson (Mattias Ritola, Alex Friesen) PP1
57:02 5-3 Mattias Ritola (Alex Friesen) PP1

Skott: 39-29
Publik: 3406

VIK-TV

Från sändningen på C More

Matchbilder

Foto: Jessica Ström / Pic-Agency

Kvittering till 1-1

Alexander Wiklund har gjort 1-1

Erik Gustafsson i närkamp