Publicerad: 2018-12-03

Nybro Vikings IF - Västerviks IK  2 - 7

(0-2, 1-2, 1-3)

1:a perioden.

Vi öppnar med en rivstart där Anton Fredriksson tar in pucken i anfallszon och bryter in på kassen och gör 0-1 efter 10 sek. Vi fortsätter att spela bra med hög press och vinner många kamper där ute. 0-2 kommer efter 8.15 genom Liam Svensson som slår in en retur efter skott av Carl Henrik. Vi fortsätter att skapa målchanser och tar även mycket skott men perioden slutar 0-2, skotten  7-24.

2:a perioden.

Inför andra pratade vi om att få bättre trafik framför deras målvakt då han släppte en hel del returer och såg många av våra skott utifrån. Perioden sjönk en hel del i tempo och vi började tappa en del puckar på offensiva blå vilket gjorde att backarna fick svårt att byta. Nybro gör 1-2 efter 3.16 i PP, vi gör strax därefter 1-3 genom Joakim Strandljung, pass från Ludde och Remelin. 1-4 kommer efter 13.27 det också från Strandljungs klubba, framspelad av Bülow och Björkman. 1-4 efter andra.

3:e perioden.

Vi startar tredje perioden med ett PP och tar vara på det 1-5 efter 37sek genom Olle Hansson, passningen stod Oskar Kavhed för. Nybro får lite energi efter dom gör 2-5 efter 9.39 men det blir kortvarigt då vi gör 2-6 efter 11.10 genom Carl Henrik, assist Bülow och Björkman. Här går luften ut Nybro och efter 11.58 gör Liam Svensson sitt andra mål i matchen på pass av Carl Henrik, vi spelar sen av matchen bra och åker hem med tre poäng. Slutresultat 2-7

Sammanfattning.

Vi gör en väldigt bra match där vi håller en jämn nivå genom hela matchen, alla 21 spelare stämplade in idag och bidrog till segern. En svår match för Stensson i målet då han under långa stunder inte hade något att göra men höll fokus och va redo när Nybro stack upp. Extra beröm till hela laget i dag för arbetsinsatsen och inställningen