VIK - Vita Hästen, se försäsongsmatch i Plivit Arena onsdag

18 augusti 2019 19:16
Träningsmatch

Västerviks IK spelar säsongens andra träningsmatch mot HC Vita Hästen i Plivit Arena onsdag 21 augusti klockan 19. Matchen blir debut för kanadensiske backen Adam Plant i rödblå dressen och ett återseende för de tidigare VIK-spelarna Christopher Fish, Patrick Blomberg och Jens Holmström. Kan du inte komma till Plivit Arena och stötta VIK:arna sänds även matchen med pay per view.


Västerviks IK vann höstens första match hemma mot Kalmar HC med 4-3 och då var det framför allt VIK:s nykomponerade kedja med amerikanske centern Peter Krieger mellan Erik Nyström och Oskar Pettersson som klev fram och stod bakom det mesta av VIK:s offensiva spel med sex poäng, inte minst tre av målen.

En som inte var med mot Kalmar HC var kanadensiske 24-årige nye backen Adam Plant. Plant, som spelat 34 matcher under de senaste två säsongerna i AHL i klubbarna Milwaukee Admirals och Laval Rocket, gör därmed dessutom debut med den stora europeiska isytan som hemmabana under onsdagskvällen.

Vita Hästen, som spelade sig kvar i HockeyAllsvenskan genom negativt kval i våras, har ännu inte inlett höstens matchande. Det innebär att vi exempelvis inte vet om coach Tony Zabel kommer att återförena duon Patrick Blomberg och Christopher Fish, ett par som firade stora triumfer med många mål i Västerviks IK för två säsonger sedan.

Det ska även bli intressant att se vilken roll Jens Holmström får i nya hästenbygget, i förra säsongens upplaga av Västerviks IK var han en av lagets mest pålitliga spelare med centerposition i lagets två toppkedjor i stort sett hela säsongen.

Nedsläpp i Plivit Arena klockan 19.00.

Biljettpris 100 kronor (entré med fri placering).

Köp biljett via biljettlänken här, eller i biljettkassan före match.

Mer information om VIK:s försäsongsmatcher

Matchen mot HC Vita hästen kommer att livesändas av Västerviks IK med så kallad pay per view. VIK-TV satsar på en påkostad sändning med två kameror, repriser, highlights, intervjuer och studiosnack. Sändningen startar klockan 18.50. PPV-sändningen kostar 109 kronor och du behöver registrera ett konto hos VIK-TV:s samarbetspartner Stay Live.

Du hittar sändningen här