Spelarnytt: Amerikanske centern Cody Bradley klar för Västerviks IK

7 maj 2020 16:07
Kontrakt

Under torsdagen stod det klart att 25-årige amerikanske centern Cody Bradley signerat ett ettårsavtal med Västerviks IK. Cody kommer senast från spel i AIK i HockeyAllsvenskan där han kom in mitt under säsongen, avgjorde sin första match i svartgult och stannade därefter resten av säsongen i laget.


Cody Bradley är född i Tampa i Florida i USA som son till den kanadensiske NHL-stjärnan Brian Bradley och har därmed dubbla medborgarskap i både Kanada och USA. Man skulle kuna säga att Cody har en brokig hockeykarriär efter collegehockeyn i Colorado Springs. Han har före säsongen i AIK hunnit med spel i tjeckiska andraligan, i den slovakiska, asiatiska VHL, tyska tredjeligan och nordamerikanska tredjeligan ECHL.

Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson säger så här om sin nye transatlant:

- Cody är en intressant spelartyp som hade en strulig säsong i AIK ifjol. Vi tror helt klart att det finns mer att hämta i honom om han får vara skadefri och spela regelbundet.

- Han är revanschsugen och var villig att ta ett billigare kontrakt för att få en ny chans i Sverige. Som spelare ser vi honom som en god skridskoåkare som vill ha puck och som är trygg med pucken. Han är bra på att sätta upp sina medspelare i lägen. Även om det kanske funnits lite utvecklingspotential i spelet utan puck så tror vi att en säsong i hockeyallsvenskan har gjort honom gott och han kommer att kunna göra sig mer redo för vad som väntar, säger Emil Georgsson avslutande.

Kontrakterade spelare för säsongen 2020-21

21 Victor Öhman, forward, 27 år

70 Jacob Bjerselius, center, 21 år

90 Samuel Ward, målvakt, 25 år

Daniel Marmenlind, målvakt, 22 år

Fabian Ilestedt, forward, 24 år

Anton Blomberg, forward, 24 år

Alexander Anderberg, back, 23 år

Saku Kinnunen, back, 25 år (SF)

Cody Bradley, center, 25 år (USA/Can)

Kontrakterad ledare för säsongen 2020-21 (samt 2021-22 och 2022-23):

Mattias Karlin, huvudtränare

Cody Bradleys spelarprofil på Eliteprospects: