Spelarnytt: Gabriel Desjardins lämnar Västerviks IK

24 december 2018 11:00

Västerviks IK och kanadensiske forwarden Gabriel Desjardins har kommit överens om att bryta kontraktet. 26-årige Desjardins värvades till Västerviks IK för att ta en ledande position i laget. Efter att Desjardins skadat sig redan efter tio matcher och inte spelat sedan 4 november har han rehabtränat i Västervik. Nu lämnar Desjardins Västervik och ansluter till Sønderjyske i danska högstaligan.


Två mål och tre assist hann Gabriel Desjardins med att producera under sin tid i Västerviks IK, innan han missade 20 matcher på grund av skada.

Västerviks IK:s bedömning är att Desjardins inte kommer att hinna tillbaka i speldugligt skick innan säsongen är slut, därför har han fått möjligheten att flytta på sig. VIK vill tacka Gabriel för den här tiden och önskar honom lycka till i fortsatta hockeykarriären.

Västerviks IK har därmed fjorton forwards kontrakterade, varav två – Trevor Mingoia och Jonathan Rodensjö – är utlånade. Mingoia beräknas komma tillbaka till Västerviks IK efter låneperioden i Rögle BK tar slut 5 januari. Rodensjö finns kvar i Lindlöven i HockeyEttan.

Gabriel Desjardins spelarprofil på Eliteprospects