Västerviks kaptenstrio presenterad!

18 september 2018 12:30

Under tisdagen presenterade Mattias Karlin och Mikael Johansson de tre namn som kommer att ha uppdrag som lagkapten och assisterande lagkaptener. Det blir backveteranen Andreas Frisk som blir kapten och VIK:s nya forwards Alexander Lindqvist-Hansen och Gabriel Desjardins som blir assisterande.


Trettiofyraårige Andreas Frisk kom till Västerviks IK till klubbens första år i HockeyAllsvenskan för tre säsonger sedan. Andreas har allsvenska konkurrenterna AIK som moderklubb och har spelat mer än 500 matcher i HockeyAllsvenskan med klubbar som Västerås och Örebro, dessutom flera säsonger i SHL, samt spel i norska och franska högstaligorna. Han har tidigare varit assisterande kapten. Nu får han det stora ansvaret att föra lagets talan inför domare och omvärld, en uppgift som också Andreas haft under försäsongen.

Alexander Lindqvist-Hansen, 26, kom till Västerviks IK under sommaren efter att hans tidigare klubb Troja-Ljunby ramlat ner i ettan i våras. Flash, som han kallas, har en intensiv spelstil och väldigt tydliga ledaregenskaper som klubbledningen nu vill dra extra nytta av med ett assisterande A på hans tröja.

Kanadensaren Gabriel Desjardins, 25, kom till Västerviks IK under försäsongen och har redan visat vilket genuint hockeykunnande och vilka egenskaper som ledande spelare han besitter. Att Desi, som han kallas, får en bokstav på tröjan är helt naturligt.