AHL-meriterad anfallare till Västervik

18 augusti 2021 16:30
Kontrakt

Västerviks IK har gjort klart med sista anfallaren inför säsongsstarten. 24-årige Josh Wilkins, från Raleigh, North Carolina i USA är klar för spel i Västervik.


Wilkins hade en fin collegekarriär med Providence, där han gjorde totalt 108 poäng (48+60) på 119 matcher under fyra säsonger. Därefter blev han sajnad av Nashville Predators. De två senaste säsongerna har han spelat i framför allt AHL, dels i Milwaukee där han gjorde 3+12 på 56 matcher första säsongen, samt 3+2 på 25 matcher förra säsongen.

– Josh är en offensiv spelartyp som kan göra både mål och assist. Han spelar vanligtvis center, men kan även användas på kanten. Han hade en riktigt bra collegekarriär i Providence, men kommer nu från två AHL-säsonger där han fått spela mestadels i tredje- och fjärdekedjorna med begränsad PP-tid. Det är en resa som liknar den många av våra importer gjort och jag ser det som något positivt att man fått lära sig spela defensiv hockey också, säger sportchefen Emil Georgsson.

Josh är alltså sista forward in i Västervik, men lagbygget är inte helt komplett ännu:

– På forwardssidan är vi nu startklara. Kellen Jones hänger fortfarande i luften, men han ska först och främst bli pappa och så får vi ta det därifrån. På backsidan meddelade Michael Brodzinski några dagar innan vi samlades att han ska sluta spela hockey. Det satte oss så klart på pottkanten. Just nu är vi sju backar och ska in med en till. Vad det blir får vi se hur mycket plånboken tillåter, så vi letar ganska brett där, fortsätter Georgsson.