Matchrapport: VIK segrade mot Kristianstad
Publicerad: 2021-02-27
VIK tog en ny seger när man på lördagkvällen slog Kristianstad på bortais med 2-1 i en tät historia. I och med segern så tog laget sin fjärde raka vinst och befäste sin femteplacering i tabellen.

VIK tog tag i taktpinnen direkt och visade att man ville diktera vilkoren denna lördag kväll i Kristianstad Ishall.

Mycket av spelet var i hemmalagets zon och VIK skapade flertal vassa lägen för att ta ledningen.

Man skulle få vänta till ca halva den första perioden när Joakim Hagelin skickar in en puck mot mål som letar sig in bakom en skymd hemmamålvakt.

Minuterna senare tilldöms VIK straffslag efter att Simon Krekula blivit upphakad i ett fritt läge, desvärre kan inte Ryan Gropp förvalta straffen.

VIK:s andra mål skulle komma i slutet av första perioden i en snabb omställning där Joakim Hagelin spelar fram Marcus Westfällt som distinkt sätter dit pucken.

VIK vinner första perioden rättvist där skotten är hela 10-2 till VIK.

Nog smög de sig på något i Västervikslaget efter första perioden att denna match skulle bli en enkel historia för i den andra perioden gick man ner i tempo och lät Kristianstad få mer att säga till om.

Det ska sägas att perioden var jämn men hemmalaget skapade betydligt mer än i den första där man inte hade mycket alls.

Reduceringen skulle komma efter halva den andra perioden och helt plötsligt skiljde det ett mål mellan lagen inför den tredje perioden.

I den tredje perioden stängde VIK ner matchen på ett bra sätt. Man visade upp ett stort tålamod och Kristianstad hade svårt att etablera något ordentligt tryck.

Dock fick hemmalaget ett ypperligt läge i slutet på matchen när VIK drabbas av utvisning och man plockar ut målvakten. Kristianstad har några farliga lägen i 6 mot 4 spelet men VIK reder ut och Henrik Lundberg gör några fina räddningar.

Tre nya viktiga poäng på VIK kontot som verkligen varvat upp ordentligt. Något som kännetecknat Karlin/Georgsson byggen där laget blir bättre och bättre ju länge säsongen går.