Spelarnytt: Amerikanska anfallsspelarna Peter Krieger och Jake Randolph till Västerviks IK

2 maj 2019 18:43
Kontrakt

Västerviks IK har skrivit avtal med amerikanska duon Jake Randolph och Peter Krieger (bilden), båda två 25-åriga forwards från hockeydelstaten Minnesota. Jake Randolph kommer senast från ECHL-laget Jacksonville IceMen i Floridas största stad, medan Peter Krieger spelat framgångsrik collegehockey i University of Minnesota-Duluth med bland annat amerikanska mästerskapstitlar i NCAA-mästerskapet de två senaste säsongerna.


Peter Krieger är en tvåvägscenter som har fina kvaliteter i powerplay. Han har bra blick för spelet och en god passningsspelare. Dessutom är han en bra tekare. Peter har haft en betydelsefull roll i collegelaget Minnesota-Duluth som vunnit nationella NCAA-mästerskapen två säsonger i rad.

- Vi har fått mycket goda referenser på Peter och jag själv plöjde i genom 10-12 NCAA-matcher med UMD under påsken. Min övertygelse är att Peters spelstil kommer mer till sin rätt på större rink och vi är glada över att ro detta i hamn, säger Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson.

Peter Krieger ansluter till Västervik i början på augusti.

Jake Randolph är en teknisk forward med bra spelförståelse. Han kan nyttjas som både center och forward. Jake utsågs till juniorligan USHL:s bästa forward 2013/14 och hade efter det en bra collegekarriär i Nebraska-Omaha.

- Jake haft ett tuffare år i ECHL denna säsong, men likt Peter är min förhoppning och känsla att Jake är mer gjord för spel på större rink, säger Emil Georgsson, som fortsätter:

- Grundtipset om Jake fick vi av Niklas Folin, som spelade i USHL och Omaha Lancers tillsammans med Jake. Vi har även fått bra referenser av bland annat gamle SHL-backen Nick Angell.

Jake Randolph ansluter till Västervik i början på augusti.

Läs om VIK:s lagbygge inför 2019-20 här

Peter Kriegers spelarprofil på Eliteprospects

Jake Randolphs spelarprofil på Eliteprospects