Matchrapport: Drömstart när VIK segrade
Publicerad: 2021-03-26
En drömstart med ledning redan efter 32 sekunder när VIK jämnade ut matchserien efter att man segrat med 2-5 på torsdagskvällen. Periodsiffrorna skrevs till 1-2, 1-1, 0-2 när VIK jämnade ut matchserien och vänder hem till ny match i Plivit Arena imorgon lördag.

Det kunde ha blivit en mardrömsstart för VIK:arna då Södertälje var nära att ta ledningen redan efter drygt 13 sekunder men en nästan overklig räddning av Daniel Marmenlind och en kontring från VIK kort därefter gav 0-1 i matchen. Viktor Liljegren målskytt. Södertälje kvitterade till 1-1 i mittendelen i numerärt överläge sedan en VIK:are oturligt slagit pucken i egen bur. VIK tog ledningen på nytt till 1-2 bara dryga minuten efter kvitteringen genom Ryan Gropp och ledning inför andra perioden.

Södertälje tryckte på inledningsvis och var också bara en ramträff ifrån kvittering tidigt i perioden. VIK klarade även av två numerära underlägen kort efter varandra men en kvittering skulle komma efter 12:48 genom Nick Olesen. VIK fick dock en bra avslutning på perioden där Oskar Pettersson såg till att VIK hade en ledning med 2-3 att gå på inför tredje perioden.

Västervik hade full koll på händelserna i tredje perioden och försvarade sig väl när Södertälje jagade kvittering. Och det var också VIK som gjorde nästa mål i matchen när Oskar Pettersson gjorde sitt andra för kvällen efter att Gilbert Gabor starkt vunnit pucken bakom hemmalagets mål. Ett mål som innebar 2-4 och mer andrum inför slutminuterna i matchen.

Med minuter kvar så lyfte Södertälje målvakten i jakten på fler mål men en utvisning för att man haft för många spelare på isen gav VIK möjlighet att sätta punkt för matchen. Något som man också lyckades med när Viktor Liljegren gjorde sitt andra mål för kvällen som innebar 2-5 vilket också blev slutresultatet.