Spelarlån: Dan Pettersson till Västerviks IK, lånas ut från LHC

12 november 2019 18:00
Spelarlån

Västerviks IK, Linköpings HC och 26-årige centern Dan Pettersson har kommit överens om en utlåning där Dan spelar med VIK under en obestämd period. Dan är precis tillbaka från rehabiliteringen efter en kämpig skada och behöver nu komma igång och få speltid för att kunna återvända till Linköping och SHL. I hans gamla klubb Västerviks IK kommer han att få spela en bra och betydelsefull roll under utlåningen.


Dan Pettersson kom till Västerviks IK inför säsongen 2014-15, när VIK fortfarande spelade i HockeyEttan. Under fyra säsonger, varav två i HockeyAllsvenskan, spelade Dan en stor roll som förstecenter och även lagkapten under de två avslutande säsongerna.

Han stod för totalt 112 poäng på 159 seriematcher och 27 poäng på 41 kval- och slutspelsmatcher. Inför säsongen 2018-19 fick och tog Dan chansen att spela i SHL med Linköpings HC.

- Vi är riktigt glada att få chansen att ha Danne här under en period. Danne är välkänd och väldigt omtyckt av såväl vår klubb som av vår publik. Jag tror att hans vistelse här kommer kunna smitta av sig på ett positivt sätt på vår trupp, säger Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson.

Dan Pettersson ansluter till Västerviks IK under onsdagen.

Dan Petterssons spelarprofil på Eliteprospects: