Publicerad: 2018-10-15

Vinst i Lördagens borta match mot Nybro Viking IF med 3 -1

(0-1, 1-0, 0-2)

1:a Perioden

Vi startar helt okej första minuterna och har bla ett stolpskott i fjärde minuten . Efter 6 min får vi spela i numerärt underläge och Nybro har några bra lägen men vi lyckas freda oss och håller tätt i boxen. Vi gör några bra byten och sätter bra press och kan ta ledningen med 1- 0 i 11;e min genom Alexander Rhen ass Björn Jibirn och Calle Jacobsson Resultatet står sig perioden ut efter en upp och ner period som var stundtals bra stundtals mindre bra.

2:a perioden

inleder perioden i boxplay som vi reder ut och efter det har vi bra lägen som vi inte kan utnyttja. Hamnar åter i numerärt underläge och Nybro får tryck , men vi klarar återigen bp. Strax efter ställer vi till det och blir straffade så Nybro kvitterar till 1-1. Vi har något bra läge men Nybro är lite hetare under några minuter och vi spelar fast oss i egen Zon. Vi avslutar perioden med powerplay i drygt 3 min men det kuggar inte i ordentligt.

3:e perioden

Vi inleder med 30 sek i PowerPlay och då kan vi göra 2-1 genom Liam Tampöld ass David Andersson. Under första fem får vi ytterligare två chanser att spela powerplay och är nära att utöka ledningen men lyckas inte få in pucken. Spelet böljar en del och Nybro får spela powerplay efter ca nio minuter men vi klarar återigen bp med bra box och bra målvakts spel. Vi jobbar och sliter på bra och i den 16 minuten erövrar vi pucken och Daniel Öhlund kan göra 3-1 .Sista minuterna stänger vi matchen på ett effektivt sätt.

Analys:

Nybro borta är ingen lätt uppgift så skönt med 3 poäng. Vi varvar bra saker med mindre bra under stora delar av matchen. Behöver höja vår lägsta nivå under matcherna så kan det bli riktigt bra.