Matchrapport: Västervik tog tredje raka segern
Publicerad: 2019-09-25
Matchrapport
Västerviks IK tog sin tredje seger ikväll när Almtuna besegrades med 1-2 efter förlängning. Kim Johansson matchvinnare redan efter 47 sekunder in i förlängningen. VIK:s första mål gjordes av Ken Jäger i mittenperioden på straff, sedan Erik Aterius fällts i friläge i en kontring i boxplay. Samuel Ward i VIK-kassen gjorde en strålande 96-procentig match.

Sammanfattning

Period ett

VIK är riktigt bleka första minuterna och kommer inte alls upp i normal standard. Bussresan verkar sitta kvar i benen för gästerna.

Det gör också att hemmalaget kan ta ledningen på en styrning framför Ward i VIK-målet efter 2:40. Lite svagt försvarsspel framför egen målvakt.

Västervik lyfter upp spelet och tar över lite av matchen, men det tog nästan fyra minuter innan VIK skapade första chansen. Peter Krieger får lite senare ett bra läge att kvittera, men pucken ville inte in.

Efter knappt åtta minuter spelade får VIK spela power play och gör det riktigt bra, men inget mål. Närmast var Erik Nyström som sköt ett hårt skott i stolpen från backposition. VIK får ytterligare en chans i PP, men man får inte till det riktigt.

En tillknäppt match i första perioden. Skotten slutade 4-1 till Almtuna, men fler skott var det nog?

Period två

VIK kommer ut lite mer taggade i andra perioden. Riktigt nära mål för VIK när Jäger och Nowick spelar sig fram efter cirka fem minuter, både en och två gånger.

Tyvärr drar Västervik på sig för mycket utvisningar i andra perioden, men som tur var kunde inte Almtuna utnyttja det.

Utvisningen på Erik Ullman efter 8:48, för puck över sarg, blev dock bra för VIK. Erik Aterius åkte sig fri i en kontring och blev fälld. Domaren dömde straff till Västerviks IK som Ken Jäger säkert satte i mål.

{!D}

En ganska jämn period med lite fler skott än i första, 9-5.

Period tre

Det är inget ordnat spel i upptakten av tredje men det är riktigt nära 2-1 efter en sargstuds men hemmaspelaren får inte träff på pucken.

Båda lagen får var sitt PP i tredje, men målen uteblev.

Inget skönspel, men en poäng till båda lagen efter full tid. Skott 10-3.

Övertid

{!E}

Bara 47 sekunder in i förlängningen kunde Kim Johansson avgöra, sedan han snyggt brutit in framför mål och lyft upp pucken i krysset. Passningarna stod Jäger och Nowick för.

Analys

{!F}

Det var sannerligen inget skönspel i dagens match. Mycket krigande och ett hemmalag som försökte och försökte, men inte lyckades mer än att göra ett mål.

VIK krigade på och kunde tillslut ta två poäng och ta tredje segern av tre möjliga. Kul att Samuel Ward fick stå för en fin prestation med nästan 96% i räddningsprocent mellan stolparna efter två matcher i avbytarbåset.