Matchrapport: VIK avslutade säsongen med seger mot Karlskoga i Plivit Trade Hallen!
Publicerad: 2019-03-20
Matchrapport
Västerviks IK vann sista matchen för säsongen med 5-4 mot BIK Karlskoga, när den sista matchen i slutspelsserien Fristads Hockey Challenge spelades. VIK:s mål gjordes av Kellen Jones, Emil Wahlberg, Jens Holmström, Alexander Lindqvist-Hansen och Erik Ullman. Matchen var en lyckad seniordebut av Västerviks J20-målvakt Alexander Skepp.

Sammanfattning

Period ett

{!B}

Det kändes redan från start att matchen var betydelös, där båda lagen inte hade något att spela för mer än äran. Det var tempofattigt och väldigt lite närkamper.

VIK skulle dock snyggt sätta dit ledningspucken i matchens första powerplay genom Kellen Jones, fint framspelad av Victor Öhman och Philip Rondahl.

Matchen böljar mycket fram och tillbaka och när VIK har en avvaktande utvisning emot sig halvvägs i första perioden kan Tor Immo i BIK Karlskoga utjämna.

VIK skulle dock få med sig ett ledningsmål att gå på innan första perioden är över. Det sker när Emil Wahlberg snyggt snor åt sig pucken efter slarv av motståndareförsvare. {!C} Walhberg gör inget misstag och VIK kan gå till pausvila med en 2-1 ledning i en jämn tempofattig period.

Period två

I andra perioden är det gästerna från Värmland som känns betydligt mer påkopplade än hemmalaget och kan rättvist kvittera till 2-2. Man skulle också under mellanperioden ta ledningen med 3-2.

VIK skulle dock få powerplay i slutet av perioden och göra sitt andra powerplay mål för kvällen, när Jens Holmström styr in Erik Ullmans skott. Oavgjort inför sista perioden.

{!D}

Andra perioden vann gästerna skotten med hela 16-6.

Period tre

Skulle bli lite mer som den första perioden där båda lagen byter chanser med varandra där spelet vänder fram och tillbaka. Förre VIK-spelaren Dennis Fröland skulle dock ge Karlskoga ledningen.

{!E}

Det känns mer och mer som båda lagen vill att matchen bara ska ta slut, men VIK:s kapten Alexander Lindqvist-Hansen ville annat och kan snyggt i en kontring ihop med Filip Suchy skicka in kvitteringspucken.

Och med en och en halv minut kvar av matchen kan Erik Ullman glädja den lilla publik som letat sig till Plivit Trade Hallen denna kväll när han skickar in 5-4 från sin backplats.

{!F}

VIK vinner säsongens sista match!!

Analys

VIK vinner en match som inte bjöd på något extra. Kändes som att båda lagen hade svårt att motivera sig. Dock är det alltid skönt att avsluta säsongen med en seger.

I målet gjorde unge VIK-målvakten Alexander Skepp sin första seniormatch och han skötte sig bra. KUL!

Även unge VIK-produkten Villiam Torstensson fick göra sin första match och gjorde det bra!

VILL passa på att tack årets upplaga av VIK för en fantastisk säsong! Nu hoppas vi många blir kvar och man kan bygga vidare på detta inför nästa säsong.