Förlust i första träningsmatchen
Publicerad: 2021-08-21
Träningsmatch
Säsongens första träningsmatch, borta mot danska regerande mästarlaget Rungsted, slutade 4-3 till hemmalaget.

Västervik tog ledningen efter knappt åtta minuter genom inlånade Jonas Nyman. Ledningen blev inte särskilt långvarig, utan hemmalaget kvitterade omgående. Rungsted tog även ledningen innan första paus.

VIK kvitterade i numerärt överläge i mittperioden. Tim Wahlgren serverade Alexander Hilmerson öppet mål med en elegant passning. Bara minuten senare tog VIK ledningen genom backen Hugo Gabrielson. Rungsted kvitterade återigen snabbt efter VIK-mål och ställningen var 3-3 inför tredje perioden. Rungsted satte matchens sista mål med tolv minuter kvar, ännu en gång med en man mer på isen.

Västervik tryckte på rejält i slutet, men lyckades inte kvittera. Ny match imorgon, klockan 14.00 mot Herlev.