J20: Vinst mot Boro-Vetlanda borta med 5-4
Publicerad: 2020-01-05
J20 Matchrapport
VIK J20 gör en okej första period i första omgången i fortsättningsserien. Resten av matchen är mindre bra men till slut lyckas man få med sig 3 poäng och det är det som är viktigast.

2020-01-04

Sammanfattning

Första Perioden

Vi börjar matchen bra och tar välförtjänt ledningen med 0-1 efter 1.46 när Alexander Rehn styr in Jacob Björkmans skott, ass även till Calle Jacobsson.

Vi skapar flera målchanser men det dröjer till 7:e minuten innan 0-2 Kommer genom backskott från Liam Tampöld, ass Oskar Kavhed och Manfred Träff Williams. Boro reducerar efter 11 min när vi blir stillastående. Vi fortsätter skapa chanser men resultatet står sig perioden ut.

Skott: 11-18

Andra Perioden

Efter ca två minuter får vi spela powerplay i fem minuter efter att en hemmaspelare dragit på sig ett matchstraff.

Vi drar dock ner tempot så spelet blir därefter. Vi har trots det lägen bl.a. en ramträff. 1-3 kommer i spel fem mot fem spel där Oliver Svensson sätter den efter bra förarbete av Svante Kopp och David Hermansson.

Återigen så gör vi inte jobbet och Boro reducerar till 2-3. Efter ca 13 minuter gör vi 2-4 genom Hampus Sjöblad, ass Filip Windahl och Olle Hanson.

Nu tror man att alla fattar att vi måste göra jobbet och att vi ska rycka ifrån. Men istället ställer vi till det och Boro går upp till 4-4 inför sista.

Skott: 9-13

Tredje Perioden

Vi inleder perioden i powerplay och skapar några heta chanser men får inte in pucken. Vi visar lite mer energi men lyckas inte i de avgörande lägena.

Efter 11 minuter får vi ett nytt powerplay men inte heller denna gång lyckas vi trycka dit pucken. Vi får straff som vi missar. Till slut så gör Manfred Träff Williams 4-5 på skott från slottet. Ass Arvid Fagerström och Liam Tampöld tid 16.49. Vi håller undan och tar 3 poäng.

Skott: 6-13

Analys

Vi gör en okej första period och har en bra start på matchen och sett till övertaget borde vi haft ledningen med ett par mål till.

I andra går vi fram till tvåmålsledning utan att övertyga. Vi ställer till det för oss själva och det ser ut som att vi tar för lätt på uppgiften. Man måste vilja göra jobbet även mot sämre motstånd om man ska få resultat.

Till slut lyckas vi få med oss 3 pinnar och det var det som var bra idag. Vill vi slåss om seriesegern så måste alla steppa upp och vara beredda på hårt jobb.