Matchrapport: Stor förlust mot Karlskoga borta
Publicerad: 2019-10-05
VIK blev utspelade på bortaplan mot BIK Karlskoga och förlorade med hela 9-1. VIK:s enda mål gjordes av nyförvärvet från MODO, Lukas Wernblom. Ádám Vay i målet gjorde vad han kunde men hade inte mycket hjälp av sitt försvar.Det var fjärde raka förlusten. Nu behöver spelarna stort stöd på onsdag när AIK gästar Västervik!

Sammanfattning

Period ett

Första perioden började inget vidare. Redan efter 3:15 fick Ádám Vay plocka ut en puck ur målet. Slarv i egen zon gjorde att Fredrik Forsberg kunde göra 1-0.

Dryga två minuter senare var det återigen lite slarv i egen zon som gjorde att David Lilja kunde göra 2-0.

VIK fick sedan spela PP två gånger om utan att lyckas skapa något riktigt farligt. Närmast mål var BIK som fick en puck av en back som tappade in pucken framför mål men Ádám Vay kunde rädda.

När sedan VIK drog på sig sin första utvisning var det dags igen för Ádám att plocka ut pucken ur mål. Tor Immo kunde trycka dit 3-0 efter 13:51.

VIK drog på sig en utvisning till innan första perioden var slut men där kunde VIK försvara sig på ett bra sett.

VIK skapade några lägen under första perioden men inget som resulterade i mål.

Skott: 11-8.

Period två

Redan efter en och en halv minut i andra perioden fick hemmalaget chansen att spela PP efter att Adam Plant lyft pucken över sargen i egen zon.

Nikola Pasic kan efter en fin passning få på ett kanonskott som letar sig förbi en chanslös Ádám Vay i målet.

Minuten senare kunde VIK reducera i power play och det är debuterande nyförvärvet från MODO, Lukas Wernblom, som kan slå in returen efter Darren Nowicks skott.

Tyvärr var det BIK som gjorde nästa mål nästan direkt efter reduceringen. Nikola Pasic fick alldeles för lätt åka igenom VIK:s försvar från egen zon och snyggt lyfta upp pucken i krysset.

Efter drygt halva perioden drog Adam Plant på sig ett matchstraff. Förmodligen sa han något ej genomtänkt när han fick klubban slagen ur händerna på offensiv blå. Man lyckades dock freda sitt mål i det numerära underläget.

Innan perioden var slut kom också 6-1 efter en spelvändning och där VIK gjorde ett dåligt byte.

VIK skapade några bra lägen för reducering men det sista saknas idag.

Skott: 14-7.

Period tre

VIK fick spela power play efter 2:25 in i tredje perioden. Victor Öhman reducerade från sitt favoritläge men det blev underkänt efter videogranskning för spelare i målgården.

Efter drygt sex minuters spel var det BIK som fick chansen att göra ytterligare mål när man fick spela PP efter att Wänghult blivit utvisad. Jesper Kokkonen gjorde då 7-1. Sedan kom också 8-1 och 9-1 innan perioden var slut.

Skotten i sista perioden 10-8, totalt 35-23.

Analys

VIK gjorde minst sagt inte en av sina bättre matcher idag men det är ett slitet lag nu efter att ha gått på lite spelare och många matcher på kort tid nu i början på serien.

Tyvärr är inte defensiven den bästa just nu. Offensivt skapades det lite chanser men det var dåligt med utdelningen. Man fick gå på fem backar halva matchen då Adam Plant fick matchstraff.

Lukas Wernblom gjorde en bra debut i tröja nummer 10 och gjorde också enda målet.

Nu tar vi nya tag på onsdag när AIK gästar Plivit Arena. Kom och stötta laget nu för det behöver dem!