Västerviks IK ställer in resten av säsongen för ungdoms- och juniorlagen

13 mars 2020 12:08
Ungdomssektionen

Under fredagen beslutade Västerviks IK att omgående avsluta all tränings- och matchverksamhet för alla ungdoms- och juniorlag, med hänsyn till smittspridning av det nya coronaviruset i landet. Det innebär att inga av VIK:s tio ungdoms-, junior- eller rekreationslag kommer att träna eller spela något mer. Även allmänhetens åkning ställs in i Plivit Arena omgående.


- För oss var detta självklart att besluta om, när vi hunnit analysera alla tillgängliga fakta. Sverige är i ett läge där vi alla behöver hjälpas åt för att minimera smittspridningen i samhället och även om vi älskar vår ishockey så är sporten inte viktigare än att vara med och bidra till att smittspridningen inte skyndas på beroende på vår verksamhet, säger Västerviks IK:s ungdomsansvarige Fredrik Ohlsson.

Flera av ungdomslagen kommer att drabbas ekonomiskt av att resten av säsongen ställs in, två stora cuper är inställda och de anmälda lagen kommer att få sina pengar återbetalda inom kort.

Västerviks IK vill passa på att tacka samtliga spelare, ledare, anställda, fans, sponsorer, leverantörer och alla andra samarbetspartners för en väldigt lyckad säsong. Vi ses när det blir dags för säsongen 2020-21 igen!